SME
Pondelok, 1. marec, 2021 | Meniny má AlbínKrížovkyKrížovky

Prezident podpísal novelu zákona o ochrane osobných údajov

Bratislava 28. februára (TASR) Prezident SR Ivan Gašparovič dnes podpísal novelu zákona o ochrane osobných údajov, ktorá sprehľadňuje základné povinnosti ...

Bratislava 28. februára (TASR) Prezident SR Ivan Gašparovič dnes podpísal novelu zákona o ochrane osobných údajov, ktorá sprehľadňuje základné povinnosti prevádzkovateľov pri spracúvaní osobných údajov.

Parlament ju schválil začiatkom februára, účinnosť nadobudne od 1. mája 2005. Právna úprava zákona reaguje na smernicu EÚ o ochrane jednotlivcov pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov. Jej prijatie patrí k záväzkom Slovenska v rámci členstva v EÚ. Na prenos osobných údajov spracúvaných prevádzkovateľmi v rámci štátov Európskej únie nesmú platiť žiadne obmedzenia s výnimkou národných zákonov na ochranu osobných údajov. Má posilniť aj nezávislosť Úradu na ochranu osobných údajov. Umožňuje úradu vstupovať do informačných systémov do úrovne správcu systému v rozsahu potrebnom na vykonanie kontroly. Novela spresňuje proces konania a prijímania oznámení fyzických osôb.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  2. FIIT – vedomosti, ktoré majú zmysel
  3. Štúdium, ktoré sadne
  4. Získaj náskok pred štartom
  5. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme
  6. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  7. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou
  8. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID
  9. Žabka expanduje na západe krajiny, hľadá nadšených podnikateľov
  10. Petit Press a RegioMedia rozbiehajú spoločný predaj v regiónoch
  1. 26 years of providing you with essential information
  2. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  3. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou
  4. Tieto farmy dávajú prácu domácim. A podporujú región
  5. Cirkevné gymnázium v Snine patrí medzi najlepšie v kraji
  6. O2: Mentálne zdravie zamestnancov je pre nás veľkou prioritou
  7. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID
  8. Varso Tower od HB Reavis je najvyššou budovou v EÚ
  9. Dáma s pávím pierkom
  10. Slovensko zasiahla vlna nárastu dopytu po produktoch na kĺby!
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 24 478
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 13 601
  3. Séria dvoch príloh: Angličtina nielen pre maturantov 10 778
  4. Volkswagen Tiguan: takto by malo vyzerať rodinné auto! 10 030
  5. V sobotu do bezpečného Ománu so zľavou 486 eur 8 339
  6. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 7 394
  7. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 382
  8. Žabka expanduje na západe krajiny, hľadá nadšených podnikateľov 6 362
  9. Príbeh Patrika Tkáča a J&T, Lidl verzus Tesco a investičné tipy 5 775
  10. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 5 346
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 308-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 7 189 obetí. Opatrenia riadi covid automat.

10 h
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Mismanažment pokračuje

Peter Schutz

Výsledkom štvordňového „konkláve“ bude ešte viac chaosu a úmrtí.

2 h

Čo ostáva menšinovému Maďarovi, ktorý verí v právny štát?

26. feb

Neprehliadnite tiež

Okresný úrad v Topoľčanoch.

Prednostku Okresného úradu v Topoľčanoch Dagmar Kačírekovú zaočkovali prednostne. Samotná prednostka, nominantka strany OĽANO, sa tým pochválila na sociálnej sieti.

9 h
Ľubomír Šarník, nový riaditeľ prešovskej nemocnice.

Do práce upratovačky nenastúpili.

4m
Ilustračné foto.

Niektoré obmedzenia platia kvôli ochrane hlucháňa.

4m
Jozef Brhel, obvinený v kauze Mýtnik, prichádza vypovedať na Prezídium policajného zboru v Bratislave.

Najvyšší súd zamietol Brhelovu sťažnosť obvineného proti vzatiu do väzby.

14m