SME
Štvrtok, 9. december, 2021 | Meniny má IzabelaKrížovkyKrížovky

Prezident podpísal novelu zákona o ochrane osobných údajov

Bratislava 28. februára (TASR) Prezident SR Ivan Gašparovič dnes podpísal novelu zákona o ochrane osobných údajov, ktorá sprehľadňuje základné povinnosti ...

Bratislava 28. februára (TASR) Prezident SR Ivan Gašparovič dnes podpísal novelu zákona o ochrane osobných údajov, ktorá sprehľadňuje základné povinnosti prevádzkovateľov pri spracúvaní osobných údajov.

Parlament ju schválil začiatkom februára, účinnosť nadobudne od 1. mája 2005. Právna úprava zákona reaguje na smernicu EÚ o ochrane jednotlivcov pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov. Jej prijatie patrí k záväzkom Slovenska v rámci členstva v EÚ. Na prenos osobných údajov spracúvaných prevádzkovateľmi v rámci štátov Európskej únie nesmú platiť žiadne obmedzenia s výnimkou národných zákonov na ochranu osobných údajov. Má posilniť aj nezávislosť Úradu na ochranu osobných údajov. Umožňuje úradu vstupovať do informačných systémov do úrovne správcu systému v rozsahu potrebnom na vykonanie kontroly. Novela spresňuje proces konania a prijímania oznámení fyzických osôb.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Konope lieči veľa chorôb. Nebojte sa ho, dbajte však na kvalitu
  2. Pohľad do histórie. Kedy sme sa mali lepšie ako dnes?
  3. PPA CONTROLL: Zamestnanecká privatizácia štartom úspešnej éry
  4. Hyundai očakáva Generáciu Jeden
  5. Najdôveryhodnejší na Slovensku! Päťnásobný úspech pre Tesco
  6. V Mecome sa nosili rúška už dávno pred Covidom
  7. Uhlíková stopa výrobku? Vyžiada si ju zákazník aj regulátor
  8. Ako sa obliekať štýlovo a zároveň udržateľne?
  9. Developer predstavuje víziu zelenej Petržalky bez áut
  10. Dôchodkovým fondom UNIQA sa výborne darí aj napriek pandémii
  1. AAA AUTO zajtra otvorí pobočky s ponukou vyše 5 000 áut
  2. Reinoo chce na Vlčincoch postaviť 750 nových parkovacích miest
  3. Stropný zdvihák zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  4. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  5. Dôchodkovým fondom UNIQA sa výborne darí aj napriek pandémii
  6. Hyundai očakáva Generáciu Jeden
  7. Developer predstavuje víziu zelenej Petržalky bez áut
  8. Panta Rhei má najväčšie zásoby, Vianoce bez knihy nehrozia
  9. Zapojte sa do vianočnej súťaže o luxusné ceny
  10. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  1. Petra Vlhová: Prvýkrát v živote som urobila veľké rozhodnutie 10 698
  2. So Sovietskym zväzom na večné časy? Pozrite sa ako padá kolos 10 223
  3. ARÓNIA - najsilnejšia prírodná prevencia proti koronavírusu 7 457
  4. Kto sú páni slovenskej zimy? Niektorí z nich sa ukrývajú 6 499
  5. Konope lieči veľa chorôb. Nebojte sa ho, dbajte však na kvalitu 5 983
  6. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 5 364
  7. 8 skutočných celebrít. Tieto mozgy ovplyvňujú, ako budeme žiť 3 772
  8. Nový cestovný železničný poriadok z vášho regiónu v denníku SME 3 654
  9. PUR pena či minerálna vlna: ktorou zatepliť šikmú strechu? 2 979
  10. V Mecome sa nosili rúška už dávno pred Covidom 2 405
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Miroslav Výboh (vpravo).

Fotka je na fanúšikovskom účte jazdca F1 Charlesa Leclerca.


a 1 ďalší 2 h

Neprehliadnite tiež

Minister hospodárstva Richard Sulík.

Opatrenie kritizuje Juraj Šeliga.


TASR 20m
Podľa podnikateľov sú ich prevádzky obmedzené neférovo a nelogicky a vláda svojimi obmedzeniami pochováva cestovný ruch.

Tento rok bol pre nich horší ako minulý.


SITA 26m
Minister školstva SR Branislav Gröhling.

Školy sa opäť otvoria až v roku 2022.


TASR 22m

Väčšina obvinených pacientov je už právoplatne odsúdená.


TASR 33m
Skryť Zatvoriť reklamu