Nemali peniaze na vlastný pivovar, pivo však chceli variť po svojom. Kuchár Daniel Obcovič a dizajnér interiérov Peter Holčík to skúsili inak: založili kočovný pivovar Hellstork.
„Pred piatimi rokmi sme s Danom sedeli pri pive v našom pube v Senici a pili sme úžasné nové pivá od českého sládka Honzu Kočku. Padol nápad, či niečo také skvelé neskúsime navariť aj my doma,“ spomína Peter Holčík.
“Je rozdiel, keď si niekto dá navariť niekde várku bez svojej prítomnosti (contract brewing), a keď človek sám maká na svojom produkte.
„
„Školenie“ absolvovali v Stupavare a u viacerých domavaričov. „Postupom času sme si vyladili vlastné recepty a dávali ich ochutnať priateľom,“ vysvetľuje.
Pivo chutilo, ale bolo ho málo. Voľba padla na založenie kočovného pivovaru. Kočovný alebo nájomný pivovarník nemá vlastný pivovar, má však presnú predstavu o dobrom pive. To si po dohode varí v kamenných pivovaroch, s ktorými sa dohodne.
Začal to učiteľ matematiky a fyziky
Priekopníkom takéhoto varenia piva je Dán Mikkel Borg Bjergsø. Podobne ako Holčík s Obcovičom sa k pivu dostal okľukou.