PIEŠŤANY. Súčasťou tohtoročného otvorenia Letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch bude prvýkrát aj možnosť nazrieť do kuchyne výroby piešťanského bahna.
"Počas komentovaných prehliadok v nedeľu 2. júna od 13.00 do 16.00 h ukážeme našu technickú časť," povedala Mária Michalčíková z oddelenia marketingu kúpeľov.
Návštevníci uvidia miesto ťažby, dozvedia, kde sa bahno pripravuje, prečo je unikátne a klientmi z celého sveta vyhľadávané, pozrú si tiež, odkiaľ kúpele čerpajú termálnu minerálnu vodu, cestu, ktorou prejde až ku zákazníkom. Sprievodcovia porozprávajú, ako sa vyvíjali terapie a prečo majú bahnisko.
Zraz záujemcov je každú celú hodinu pri soche Barlolámača na Kolonádovom moste.

Beata
Balogová
