SME

Dobrú chuť: Prečo si unavení šéfkuchári otvoria stánok so streetfoodom

Nový týždenný podcast o jedle a jedení.

Načítavam... Michal Konrád viedol najlepšiu reštauráciu, otvoril si stánok so žemličkami
Počúvajte v aplikácii Denníka SME alebo cez Apple, Spotify a RSS. Iné podcasty SME.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je to extrémne ťažká práca: fyzicky aj na psychiku. Málo spíte, ste pod neustálym stresom, striehnu na každú vašu chybu – a chyby sa na tejto úrovni neodpúšťajú. Fine dining, haute cuisine, vysoká gastronómia je vrcholom toho, čo môžete pri jedle a jedení zažiť.

Lenže, vo svete sa odohráva zvláštny fenomén. Vrcholoví šéfkuchári zrazu hovoria, že majú toho dosť. Že aj stačilo. A že si radšej otvoria nejaké to okienko, sadnú do pojazdného vozidielka s jedlom. Budú sa venovať streetfoodu.

SkryťVypnúť reklamu

Rešturácia Fou Zoo bývala považovaná za jednu, no, povedzme minimálne z piatich najlepších na Slovensku. Dlhé roky jej kuchyňu viedol šéfkuchár Michal Konrád. Dnes predáva žemličky.

Nikola Bajánová a Tomáš Prokopčák sa s ním rozprávajú o prechode z reštaurácie s michelinskými ambíciami medzi streetfood stánky.

Podcasty denníka SME

Všetky podcasty denníka SME si môžete vypočuť na jednom mieste na podcasty.sme.sk.

Pravidelné podcasty:

Minisérie:

Sportnet.sk podcasty: 

Partnerské podcasty:

Archív:

Ak máte záujem o reklamný spot v podcastoch alebo inú spoluprácu, napíšte na podcasty.inzercia@sme.sk, pošleme vám cenovú ponuku.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 886
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 541
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 650
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 504
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 275
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 199
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 959
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 059
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu