SME

Dobrú chuť: Je to punk, ponúkajú iba drahé a dobré dezerty

Z dezertov urobili zážitkovú kuchyňu.

Načítavam... Le Miam: Je to punk, ponúkajú iba drahé a dobré dezerty
Počúvajte v aplikácii Denníka SME alebo cez Apple, Spotify a RSS. Iné podcasty SME.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pattisier alebo pastry chef je tradičné miesto v reštaurácii. Dokonca miesto z klasickej brigade de couisine, kuchynskej hierarchie ešte z 19. storočia. Jednoducho, je to človek, ktorý šéfuje zákuskom a koláčom a pečeniu a všetkému tomu okolo.

Lenže, naša dnešná hostka nie je šéfkou dezertov v nejakej zážitkovej reštaurácii. Koncept fine diningu sa síce rozhodla ponechať, no všetko ostatné zahodila preč: výsledkom je haute cousine, v ktorej nájdete iba dezerty.

SkryťVypnúť reklamu

Je ňou spolumajiteľka francúzskej ani nie tak cukrárne, ale skôr laboratória na dezerty Le Miam Barbora Puškáčová. A pýtať sa jej budeme, prečo sa vôbec rozhodla robiť koláčiky... a keď už, prečo rovno koláče zo sveta vysokej gastronómie.

Podcasty denníka SME

Všetky podcasty denníka SME si môžete vypočuť na jednom mieste na podcasty.sme.sk.

Pravidelné podcasty:

Minisérie:

Sportnet.sk podcasty: 

Partnerské podcasty:

Archív:

Ak máte záujem o reklamný spot v podcastoch alebo inú spoluprácu, napíšte na podcasty.inzercia@sme.sk, pošleme vám cenovú ponuku.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 886
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 541
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 650
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 504
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 275
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 199
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 959
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 059
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu