SME
Sobota, 31. júl, 2021 | Meniny má IgnácKrížovkyKrížovky

Anketu hnutia OĽaNO posudzuje Úrad na ochranu osobných údajov

V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu.

Igor Matovič. Igor Matovič. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA. Úrad na ochranu osobných údajov začal konanie vo veci internetovej ankety opozičného hnutia OĽaNO. Podnet podala fyzická osoba.

Uviedla to Tamara Valková z kancelárie úradu. Občan v podaní hovorí o porušení ochrany jeho osobných údajov.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Konkrétne namieta skutočnosti, ktoré už boli vo veľkom medializované, ako údajné spracúvanie osobných údajov v rozpore s deklarovaným účelom alebo viacero možných nedostatkov pri spracúvaní osobných údajov na základe súhlasu respondenta," priblížila Valková.

Skryť Vypnúť reklamu
Súvisiaci článok Prieskum preferencií: OĽaNO opäť narástlo, je tesne za Smerom Čítajte 

Návrh na začatie konania obdržal úrad v utorok. Úrad má na rozhodnutie 90 dní od začatia konania, v odôvodnených prípadoch môže dobu predĺžiť, najviac o 180 dní. V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu.

"Výšku pokuty úrad vždy posudzuje individuálne na základe zistených porušení. Pretože vyšetrovanie nie je skončené, nie je možné sa vyjadriť bližšie k prípadným sankciám," uviedla.

Hnutie OĽaNO spustilo minulý týždeň internetové hlasovanie občanov o 11 otázkach, ktoré majú byť prioritami budúcej vlády.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  2. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  3. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  4. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  5. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  3. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  6. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  7. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  8. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 6 440
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 4 472
  3. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 697
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 432
  5. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 343
  6. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 230
  7. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 159
  8. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 790
  9. Jeden deň na Bratislavu nestačí 2 658
  10. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 2 650
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Minister obrany Jaroslav Naď.

Ministerstvo doplnilo vakcínu do očkovacích schém.


TASR 2 h
Víkendový výber SME

Pravidelná dávka víkendového čítania.


10 h
Z tejto húštiny by mala viesť úniková cesta.

Svätému Otcovi hľadajú únikovú cestu. V hre je chodník vyšliapaný miestnymi.


a 1 ďalší 9 h