SME
Streda, 19. február, 2020 | Meniny má Vlasta

Anketu hnutia OĽaNO posudzuje Úrad na ochranu osobných údajov

V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu.

Igor Matovič. Igor Matovič. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA. Úrad na ochranu osobných údajov začal konanie vo veci internetovej ankety opozičného hnutia OĽaNO. Podnet podala fyzická osoba.

Uviedla to Tamara Valková z kancelárie úradu. Občan v podaní hovorí o porušení ochrany jeho osobných údajov.

Článok pokračuje pod video reklamou

"Konkrétne namieta skutočnosti, ktoré už boli vo veľkom medializované, ako údajné spracúvanie osobných údajov v rozpore s deklarovaným účelom alebo viacero možných nedostatkov pri spracúvaní osobných údajov na základe súhlasu respondenta," priblížila Valková.

Súvisiaci článok Prieskum preferencií: OĽaNO opäť narástlo, je tesne za Smerom Čítajte 

Návrh na začatie konania obdržal úrad v utorok. Úrad má na rozhodnutie 90 dní od začatia konania, v odôvodnených prípadoch môže dobu predĺžiť, najviac o 180 dní. V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu.

"Výšku pokuty úrad vždy posudzuje individuálne na základe zistených porušení. Pretože vyšetrovanie nie je skončené, nie je možné sa vyjadriť bližšie k prípadným sankciám," uviedla.

Hnutie OĽaNO spustilo minulý týždeň internetové hlasovanie občanov o 11 otázkach, ktoré majú byť prioritami budúcej vlády.

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jarné prázdniny na lyžiach? Jednoznačne v Jasnej
  2. Fakulta posiela študentov do verejných inštitúcií a vzdeláva ich
  3. Moderné, inovatívne a praktické štúdium práva? U nás sa to dá!
  4. Prečo je Nitra rajom študentov?
  5. Študuj matematiku, fyziku a informatiku v Prahe
  6. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  7. Ako si prepojiť auto so smartfónom?
  8. Kto bude ďalší? Hľadajte s nami Učiteľa Slovenska
  9. Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál
  10. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom
  1. Študuj matematiku, fyziku a informatiku v Prahe
  2. Prečo je Nitra rajom študentov?
  3. Moderné, inovatívne a praktické štúdium práva? U nás sa to dá!
  4. Fakulta posiela študentov do verejných inštitúcií a vzdeláva ich
  5. SME.sk môžete teraz čítať 30 dní úplne zadarmo
  6. Do BILLA športovej rodiny pribudla biatlonistka Paulína Fialková
  7. Heroes: Klienti sú naši hrdinovia
  8. Domácnosti teraz môžu získať dotáciu až 3 400 eur
  9. Jarné prázdniny na lyžiach? Jednoznačne v Jasnej
  10. Hollého 6 – reprezentatívne kancelárie v centre Žiliny
  1. Viete aký dôchodok budete mať? Radšej si ho vypočítajte 16 854
  2. Strávte Veľkú noc inak. Cestujte za dobrodružstvom 10 903
  3. Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili 10 774
  4. Mexiko, Maldivy či Maurícius. Kam ísť za TOP exotikou v zime? 7 399
  5. Darujte od srdca pre rozum 7 094
  6. Bytová kríza. Ako na daňové priznanie? Kam investovať? 6 475
  7. SME proti extrémizmu na školách 5 789
  8. Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako 5 582
  9. Iná tvár Turecka: Oplatí sa navštíviť Severný Cyprus? 5 515
  10. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 5 431

Téma: Internet

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy zo Sme.sk

Fico sa pustil do Bugára. Tridsať rokov sa váľal v parlamente, tvrdí šéf Smeru

Fico nám nevie zabudnúť, že musel skončiť ako premiér, vraví Bugár.

Predseda Smeru Robert Fico a predseda parlamentu Andrej Danko počas stredajšej schôdze.
Komentár Petra Schutza

Boj Beblavého blokačnej menšiny

Zostáva len dúfať, že v chráme slovenskej demokracie neuvidíme žiadne násilie.

Peter Schutz.
Andrej Kiska na videu, ktoré zverejnil anonym.
Premiér Pellegrini.

Neprehliadnite tiež

Podcast Dobré Ráno.

Vranovského kotlebovca Jozefa Mihalčina rieši NAKA

Chválil sa tým, ako hádzal za mladi Rómov do Tople.

Jozef Mihalčin.

Majiteľa klubu AHL poslal súd za zbitie klienta do väzenia

Chlapec bol niekoľko dní v umelom spánku. Utrpel zranenie mozgu.

Vľavo vstupuje do súdnej siene obžalovaný, vpravo jeho obhajca
Deň po páde zábradlia na sídlisku Šváby. Oprava bude stáť približne 100-tisíc eur.