SME
Pondelok, 3. október, 2022 | Meniny má Stela

Anketu hnutia OĽaNO posudzuje Úrad na ochranu osobných údajov

V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu.

Igor Matovič. Igor Matovič. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA. Úrad na ochranu osobných údajov začal konanie vo veci internetovej ankety opozičného hnutia OĽaNO. Podnet podala fyzická osoba.

Uviedla to Tamara Valková z kancelárie úradu. Občan v podaní hovorí o porušení ochrany jeho osobných údajov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Konkrétne namieta skutočnosti, ktoré už boli vo veľkom medializované, ako údajné spracúvanie osobných údajov v rozpore s deklarovaným účelom alebo viacero možných nedostatkov pri spracúvaní osobných údajov na základe súhlasu respondenta," priblížila Valková.

SkryťVypnúť reklamu
Súvisiaci článok Prieskum preferencií: OĽaNO opäť narástlo, je tesne za Smerom Čítajte 

Návrh na začatie konania obdržal úrad v utorok. Úrad má na rozhodnutie 90 dní od začatia konania, v odôvodnených prípadoch môže dobu predĺžiť, najviac o 180 dní. V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu.

"Výšku pokuty úrad vždy posudzuje individuálne na základe zistených porušení. Pretože vyšetrovanie nie je skončené, nie je možné sa vyjadriť bližšie k prípadným sankciám," uviedla.

Hnutie OĽaNO spustilo minulý týždeň internetové hlasovanie občanov o 11 otázkach, ktoré majú byť prioritami budúcej vlády.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Piešťanská firma ovládla svet zubárskych kresiel
  2. Druhý diel komiksu Posledný Follower v denníku SME
  3. Nakupovať viac ovocia a zeleniny sa oplatí každý deň
  4. Notebook s dvomi obrazovkami. Ako dlho si naň budete zvykať?
  5. Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko?
  6. Dochádzate do Bratislavy? Auto nechajte doma
  7. 5 príkladov, kedy banke nejde len o peniaze
  8. Školy môžu získať podporu pre zelené projekty
  1. Nakupovať viac ovocia a zeleniny sa oplatí každý deň
  2. Druhý diel komiksu Posledný Follower v denníku SME
  3. KOSIT hľadá do svojho tímu ďalších vodičov
  4. Náklady na domácnosť pomôže ušetriť aj kompostér FoodCycler
  5. Notebook s dvomi obrazovkami. Ako dlho si naň budete zvykať?
  6. Dochádzate do Bratislavy? Auto nechajte doma
  7. Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko?
  8. SITA Slovenská tlačová agentúra zlepšuje dostupnosť služieb
  1. Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko? 6 684
  2. Riskovali viac než iní. Jeden z nich sa slávy nedožil 5 858
  3. Európska noc výskumníkov prináša zážitky s vedou opäť naživo 5 073
  4. Piešťanská firma ovládla svet zubárskych kresiel 4 837
  5. Digitálne dvojča v Konštrukta-TireTech 3 923
  6. Vyskúšajte vylepšenú aplikáciu SME aj s novou SME Minútou 3 816
  7. Dochádzate do Bratislavy? Auto nechajte doma 2 152
  8. Najradšej by ste sa pri čítaní správ nechali zahrabať? 2 087
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu