SME
Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Anketu hnutia OĽaNO posudzuje Úrad na ochranu osobných údajov

V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu.

Igor Matovič. Igor Matovič. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA. Úrad na ochranu osobných údajov začal konanie vo veci internetovej ankety opozičného hnutia OĽaNO. Podnet podala fyzická osoba.

Uviedla to Tamara Valková z kancelárie úradu. Občan v podaní hovorí o porušení ochrany jeho osobných údajov.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

"Konkrétne namieta skutočnosti, ktoré už boli vo veľkom medializované, ako údajné spracúvanie osobných údajov v rozpore s deklarovaným účelom alebo viacero možných nedostatkov pri spracúvaní osobných údajov na základe súhlasu respondenta," priblížila Valková.

Skryť Vypnúť reklamu
Súvisiaci článok Prieskum preferencií: OĽaNO opäť narástlo, je tesne za Smerom Čítajte 

Návrh na začatie konania obdržal úrad v utorok. Úrad má na rozhodnutie 90 dní od začatia konania, v odôvodnených prípadoch môže dobu predĺžiť, najviac o 180 dní. V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu.

"Výšku pokuty úrad vždy posudzuje individuálne na základe zistených porušení. Pretože vyšetrovanie nie je skončené, nie je možné sa vyjadriť bližšie k prípadným sankciám," uviedla.

Hnutie OĽaNO spustilo minulý týždeň internetové hlasovanie občanov o 11 otázkach, ktoré majú byť prioritami budúcej vlády.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Aj matematika sa dá skrotiť
  2. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  3. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  4. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  5. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  6. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  7. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  8. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  9. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Už tretí rok mení dm "Black Friday" na "Giving Friday"
  2. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  3. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  4. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  5. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  6. Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu
  7. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  8. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  9. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  10. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 27 188
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 22 399
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 285
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 11 885
  5. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 609
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 482
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 059
  8. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 7 848
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 808
  10. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 707
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Internet

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Testovanie na nový koronavírus.

Jankovská priznala vzťah s Kočnerom. Spomína aj Fica

Neskôr chce vypovedať o Bödörovi, aj Zoroslavovi Kollárovi.

Moniku Jankovskú odvážajú z NAKA v Nitre.
Boris Kollár leží po autonehode s obručou okolo hlavy v Nemocnici sv. Michala v Bratislave.
Petra Vlhová počas paralelného obrovského slalomu v Sestriere.
Cynická obluda

Aktuálne Ficove možnosti

Po 12 rokoch premierovania to Robert Fico dotiahol až do stavu, kde stoja pred ním tieto dve možnosti.

Neprehliadnite tiež

Rakovine pľúc ročne podľahne približne 2 000 ľudí

Väčšina pacientov prichádza k lekárovi v pokročilom štádiu ochorenia.

Rušia sa všetky odberné miesta zriadené hasičmi

Boli pre verejnosť otvorené 13 dní, počas ktorých bolo otestovaných celkom 38 321 osôb.

Testovanie v Markovciach.

Novela o dopingu v športe bude viac chrániť informátorov

Zmeny sa majú zaviesť na základe požiadaviek nového Svetového antidopingového programu.

Poslanci počas 11. schôdze parlamentu.

Obce by mali dostať financie na vykrytie nákladov na zber bioodpadu

Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu by sa mali prerozdeľovať po novom.

Nádoby na zber bioodpadu z kuchyne musia spĺňať viaceré hygienické kritériá.