BRATISLAVA 12. januára (SITA) - Na 14. ročníku medzinárodného veľtrhu gastronómie Danubius Gastro, ktorý sa uskutoční od 18. do 20. januára v priestoroch Výstavného a kongresového centra Incheba v Bratislave, sa bude súťažiť v pečení tradičných bratislavských rožkov. Ako agentúru SITA informovala Katarína Krapková z referátu komunikácie s verejnosťou Kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), súťažiť bude desať trojčlenných družstiev zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Rakúska. Ceny víťazom, ktoré do súťaže venoval BSK, odovzdajú v posledný deň veľtrhu gastronómie o
Veľtrh gastronómie je jedným zo sprievodných podujatí tohtoročného 13. ročníka veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorý môžu v Inchebe záujemcovia navštíviť od 18. do 21. januára. Slovakiatour sa zaraďuje k najvýznamnejším podujatiam v strednej Európe, jeho súčasťou je aj tradičná prezentácia regiónov, regionálnych združení, miest a obcí s názvom ITF Slovakiatour – Región. Na spoločnej výstavnej ploche sa predstaví Bratislava, Malokarpatský región a Podunajský región. V rámci expozície BSK, ktorý sa na veľtrhu zúčastňuje po piatykrát, sa predstavia aj zahraniční partneri samosprávneho kraja - Moskovská oblastná duma z Ruskej federácie, Maďarská župa Győr-Moson-Sopron, Poľské Mazowiecke vojvodstvo a Stredočeský kraj.
Ďalšími sprievodnými podujatiami veľtrhu sú medzinárodná špecializovaná výstava Poľovníctvo a oddych, festival cestovateľských filmov, fotografií a publikácií spojený s výstavou foto a videotechniky Camera Slovakia, medzinárodná výstava Šport 2007, výstava strojov a technológií Exposhop a výstava obalových materiálov a baliacej techniky Gastropack.