Za takzvaný raňajko-obed, ktorý sa koná vždy v nedeľu od jedenástej do pätnástej hodiny, dospelý zákazník v reštaurácii zaplatí 450 až 900 korún. Pre deti do dvanásť rokov je to väčšinou zdarma. Jeden dospelý zákazník si so sebou môže zobrať dve deti. "Naozaj, keď je to päťčlenná rodina - dvaja dospelí, tri detí - tak za deväťsto korún vlastne sa naje celá rodina vo veľmi slušnom prostredí a v neobmedzenom množstve," povedala ČTK Zuzana Gánóczyová z bratislavského hotelu Apollo.
Súčasťou ceny je neobmedzená konzumácia nealko nápojov, vína a piva. Ponuka jedál je veľmi pestrá a stále sa obmieňa. Pre milovníkov klasickej kuchyne sú zaradené aj klasické jedlá, ako napríklad sviečková na smotane a knedle. "Raz sa náš šéfkuchár čudoval, že ako prvá padla hrachová polievka," uviedla Gánóczyová.
Medzi jedlami zväčša vo forme bufetových stolov zákazníci nájdu, ako sa hovorí z každého rožka troška - cestoviny, rôzne zeleninové šaláty, rizotá, hydinové, bravčové či hovädzie mäso a ryby. Zastúpene sú aj rôznorodé zákusky a dezerty.
"Robíme kuchyňu v takom zdravšom štýle. V takom nejakom francúzskom nádychu s tým, že sa používa veľa zeleninky," povedala Gánóczyová.
Súčasťou služieb reštaurácií, ktoré ponúkajú brunche, sú aj detské kútiky. Napríklad v hoteli Danube si rodičia môžu odložiť detičky, a v pokoji sa najesť. O ich ratolesti sa totiž postará babysitterka.
Nedeľné family brunche už vyše mesiaca usporadúva aj Mercedes café, kde je za 600 korún na osobu v ponuke aj program pre deti. V niektorých reštauráciách naopak starostlivosť o deti súčasťou ceny nie je. Vysoké detské stoličky, hračky, papier na kreslenie a farbičky sú však samozrejmosťou.
Výraz brunch je spojením anglických slov breakfast a lunch. Okolo roku 1900 sa medzi britskými študentmi začal šíriť ako slangový výraz. Vlastné slovo pre brunch majú aj vo Francúzsku, kde sa mu hovorí le grand petit déjeuner, čo v preklade znamená veľké raňajky. V Nemecku je zaužívaný výraz Gabelfrühstück, čiže veľké raňajky s teplými jedlami.