Vysoké Tatry 19. júna (TASR) - Dni slovenskej gastronómie v Budapešti pripravuje zahraničné zastúpenie Slovenskej agentúry cestovného ruchu (SACR) a Združenie cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry na budúci týždeň v hlavnom meste Maďarskej republiky.
V pondelok 23. júna podujatie otvorí v reštaurácii cukrárne Gebraud v centre Budapešti slovenský veľvyslanec v Maďarsku Juraj Migaš. "Našu krajinu a hlavne Tatry predstaví István Pálffy z maďarskej televízie, ktorý nedávno vydal zaujímavú knihu o Slovensku a gastronómii. Špeciality budú pripravovať kuchári z Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici. Atmosféru umocní folklórny súbor Šarišan," priblížil program výkonný riaditeľ ZCR Vysoké Tatry Peter Chudý.
Podujatie je súčasťou masívnej propagačnej kampane SACR na maďarskom trhu cestovného ruchu, pretože z celoslovenského pohľadu klesol vlani počet ubytovaných návštevníkov z Maďarska o 23 percent v porovnaní s rokom 2006. Kampaň sa začala v polovici mája prezentáciou knihy televízneho moderátora Istvána Pálffyho nazvanej "Slovensko - kuchyňa, kultúra, sprievodca" na pôde slovenskej ambasády v Budapešti. V druhej polovici júna (22.-24.) bude pokračovať na Veľkom trhovisku podujatím Slovenské dni v Budapešti.
Netradičné miesta prezentácií ako sú trhovisko, reštaurácia či námestie patria k novým formám oslovenia potenciálnych návštevníkov, ktorí nemusia zložito hľadať produkty cestovného ruchu. Naopak, ponuka prichádza za nimi na miesta, ktoré často a s obľubou navštevujú.