NR SR: Poslanci začali rokovať o zákone o ochrane osobných údajov

BRATISLAVA 17. mája (SITA) – Rokovaním o vládnom návrhu zákona o ochrane osobných údajov pokračuje od 9:10 rokovanie 60. schôdze parlamentu. Predložená norma by v prípade schválenia mala znamenať posilnenie ochrany práv a slobôd fyzických osôb pri spracú

vaní ich osobných údajov. Norma stanovuje spôsob ochrany osobných údajov fyzických osôb pri ich spracúvaní, rieši ochranu práv dotknutých osôb, ako aj problematiku cezhraničného toku osobných údajov. Rieši tiež otázku spracúvania biometrických osobných údajov - odtlačkov prsta, dlane a analýzy deoxyribonukleovej kyseliny (DNA) a ich zaradenie do osobitných kategórií osobných údajov. Do osobitnej kategórie je zaradené aj rodné číslo, zákon priamo zakazuje jeho zverejňovanie. Zákonom sa zároveň navrhuje zriadiť samostatný Úrad na ochranu osobných údajov.
Dopoludnia by podľa programu mali poslanci prerokovať aj sériu vládnych vojenských zákonov – zákon o obrane SR, zákon o ozbrojených silách SR a zákon o brannej povinnosti. O 11:00 by mali poslanci začať hlasovať o dnes prerokovaných bodoch a bodoch, ktoré prerokovali vo štvrtok podvečer.

sy;me;vt

Najčítanejšie na SME Domov


Inzercia - Tlačové správy


  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  2. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  3. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  4. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  6. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  7. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  8. Jarné prázdniny pri mori?
  9. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  10. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord
  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  2. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  3. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Stanovisko Klubu pre Bratislavu k zákazu hazardu v Bratislave
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Mesto Medzev v Charte európskych vidieckych obcí
  8. Valentínska nálada v Poluse pokračuje
  9. M.Borguľa vyzýva veľvyslanca USA k urýchlenému odstráneniu plota
  10. Ušetrite s hypotékou viac ako 1 200 eur
  1. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 17 859
  2. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 10 728
  3. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 6 810
  4. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 6 042
  5. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 5 896
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 5 567
  7. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 3 994
  8. Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi 3 760
  9. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 3 676
  10. Jarné prázdniny pri mori? 3 460

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Sulíka nahnevali ruské noviny, zastal sa Únie

Ruské médiá opisujú údajnú petíciu za vystúpenie Slovenska z EÚ.

ŠPORT

BBC ukázalo ruských chuligánov. Jediným pravidlom je nezabiť

Nie pre každého budú MS len o futbale.

PLUS

Trpeli vojaci i rodičia. O šikane na vojenčine vedel aj Husák

Realita Československej ľudovej armády.

Neprehliadnite tiež

Hrnko si vie predstaviť sprísnenie podmienok na odvolávanie premiéra

Poslanec z SNS hovoril o analógii z Weimarskou republikou.

Švédi chytili muža, ktorý na Slovensku kupoval zbrane pre gangy

V rokoch 2009 až 2014 sa zo Slovenska dostalo von až 10-tisíc zbraní, tvrdí Europol.

Mihál má neospravedlnenú absenciu z rokovania, nepredložil vysvetľujúci doklad

Predseda parlamentu uložil neospravedlnenú absenciu poslancom ĽSNS.

Ruské noviny píšu, že SaS je za odchod z Únie. Strana sa ohradila

Noviny sa odvolávajú na petíciu Kotlebovej strany.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop