SME

Hokejista J. Bača tajne vyvážal bryndzu do zahraničia

Liptovský Mikuláš 25. mája (TASR) - Vykročiť k spotrebiteľom pomohol dnes novému druhu liptovskej termizovanej bryndze v Liptovskom Mikuláši aj slovenský ...

Liptovský Mikuláš 25. mája (TASR) - Vykročiť k spotrebiteľom pomohol dnes novému druhu liptovskej termizovanej bryndze v Liptovskom Mikuláši aj slovenský hokejový reprezentant Jerguš Bača. Prednosťou tohto výrobku je 30 dňová záručná lehota, desaťkrát dlhšia ako doteraz.

Hokejista Bača, ktorý sa označuje za milovníka bryndzových halušiek, sa s radosťou zhostil predstavenia termizovanej bryndze verejnosti. Veď počas svojho zahraničného pôsobenia neraz dostal chuť s priateľmi na bryndzové halušky. Uvariť si ich nemohli, lebo im chýbala bryndza. Bača však nezaprel Slováka a mnohokrát si bryndzu aj on pribalil do batožiny pri odchode do zahraničia. Tam je však takýto druh potravín zakázané dovážať a preto to musel urobiť potajomky. "Pri dlhšom cestovaní sa mi bryndza pokazila," poťažkal si Bača. S potešením dodal, že teraz sa už toho neobáva, lebo termizovaná bryndza vydrží mesiac a navyše spĺňa európske normy.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Receptúra termizovanej liptovskej bryndze z LM sa nelíši od tradičnej. Využíva takisto syrovú hrudku z pasterizovaného kravského mlieka a ovčí nepasterizovaný syr. Tento však podľa hygienikov je označovaný za rizikovú potravinu. Pri nedodržaní hygieny výroby syra na salašoch môže spôsobiť zdravotné ťažkosti. Preto sa liptovskomikulášski mliekari rozhodli už hotovú bryndzu termizovať, zohriať na teplotu okolo 60 - 70 stupňov Celzia. Zlikvidujú tým baktérie, ktoré by sa do nej mohli dostať z nepasterizovaného syra, povedal hovorca LM Ján Kresák.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 362
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 8 371
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 892
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 127
  5. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 3 698
  6. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 884
  7. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 519
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 364
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu