Klobušický podal pre falošné vyhlásenie trestné oznámenie

Koordinátor Štrajkového výboru študentov podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre falošné tlačové vyhlásenie, ktoré neznáma osoba zaslala médiám v mene ŠVŠ.

Klobušický potvrdil, že k žiadnemu stretnutiu predstaviteľov ŠVŠ s odborármi a členmi Smeru neprišlo a v tomto čase ŠVŠ o takomto kroku ani neuvažoval.

BRATISLAVA. Koordinátor Štrajkového výboru študentov (ŠVŠ) Karol Klobušický podal na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre falošné tlačové vyhlásenie, ktoré neznáma osoba zaslala médiám v mene ŠVŠ v nedeľu 16. januára. Klobušický to dnes uviedol na brífingu pred budovou GP.

Falošné tlačové vyhlásenie informovalo o tom, že Štrajkový výbor študentov spolu s Konfederáciou odborových zväzov (KOZ) a členmi strany Smer dohodol na začiatok februára štrajk študentov.

"Správa bola zaslaná z mailu, ktorý nie je môj," vyhlásil Klobušický. Mailová schránka bola vytvorená na stránke centrum.sk a adresa obsahovala Klobušického meno.

"Je to adresa, ktorú som používal približne štyri roky dozadu, čo som uviedol aj v trestnom oznámení. Podľa informácií, ktoré mám zo stránky centrum.sk, bola táto adresa (pred približne štyrmi rokmi, pozn. TASR) deaktivovaná. Bližšie informácie však poskytnú iba polícii," povedal Klobušický.

"Profesionalita a zákernosť tohto útoku nás zarazila, lebo si nepamätáme, že by takéto zákerné metódy diskreditácie boli ešte voči niekomu použité," uvádza sa v tlačovom vyhlásení ŠVŠ.

Odhalenie vďaka redaktorke

Falošné tlačové vyhlásenie bolo podľa Klobušického napísané dôveryhodným spôsobom a médiám bolo poslané vo večernom čase, kedy je problém si ho overiť. Väčším škodám sa podľa neho podarilo zabrániť vďaka redaktorke spravodajskej televízie, ktorá sa v nočných hodinách pokúšala overiť hodnovernosť vyhlásenia, čím naň upozornila členov ŠVŠ.

Tí sa okamžite od vyhlásenia dištancovali a dementovali zverejnené informácie. Ak by sa nepodarilo nepravdivé informácie rýchlo dementovať, dôsledky pre ŠVŠ by podľa Klobušického mohli byť veľmi negatívne.

"Boli by to katastrofálne dôsledky, lebo táto diskreditačná kampaň by ohrozila dôveru a spochybnila našu legitimitu v očiach našich partnerov, ktorým je napríklad Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ). Vďaka redaktorke TA3, ktorá si overovala informáciu, vďaka šťastiu, sa podarilo zabrániť väčším škodám," vyhlásil Klobušický.

Odmieta spoluprácu s KOZ a Smerom

"Podaním trestného oznámenia ŠVŠ zároveň jasne odmieta tvrdenie, že fáma o štrajku v spolupráci s KOZ a stranou Smer je len vykonštruované vlastné P.R.," uvádza sa v tlačovom vyhlásení. Narážky, že ŠVŠ situáciu zinscenovalo, sa podľa Klobušického v priebehu tohto týždňa objavili na internete.

"Tým, že podávam trestné oznámenie, sa sám vystavujem vyšetrovaniu, na čo som pripravený a nemám s tým žiadny problém," vyhlásil.

Klobušický dodal, že v tejto chvíli ďalší postup ohľadom postojov študentov k nedávnym legislatívnym zmenám konzultuje len so ŠRVŠ, ktorá už s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ) dohodla prvé pozitívne kroky.

Dodal, že falošné tlačové vyhlásenie mohlo mať za cieľ politizovať študentské hnutie, svoje domnienky o jeho možnom autorovi však chce uviesť len polícii.

Kandidoval za KSS

Klobušický, ktorý pred niekoľkými rokmi kandidoval v parlamentných voľbách za KSS, priznal, že osobne je ľavicovo orientovaný. Zdôraznil, že kandidoval na nezvoliteľnom mieste, nikdy v žiadnej strane nezastával žiadnu platenú funkciu a v súčasnosti nie je členom žiadnej strany.

"Som názorovo ľavicovo orientovaný. Myslím si, že každý má nejaký politický názor. Toto ale nie je o ľavici, ale o tom, že tento zákon je nezmyselný," uzavrel Klobušický.

1. 14 tipov na exotickú dovolenku, ktorú si môžete dovoliť (aj vy)
  2. Štatutári, máte už prístup k elektronickej schránke?
  3. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished!
  4. Volkswagen Arteon je výkladná skriňa technológií
  5. Yeme chce byť výnimočný obchod aj vďaka výnimočným zamestnancom
  6. Lepšie bývať na vidieku, alebo v meste? Hľadali sme výhody
  7. Poznáte pôvod slovenských slov? Otestujte sa
  8. Plavba po Karibiku na luxusnej lodi
  9. Hyundai H350 je dokonale spoľahlivým partnerom pre biznis
  10. Študenti majú na získanie 30 € ešte 20 dní
  1. Aj vy môžete mať pekný trávnik, poradí vám expert
  2. Výrobky, ktoré chutia a voňajú ako z domácej zabíjačky
  3. 14 tipov na exotickú dovolenku, ktorú si môžete dovoliť (aj vy)
  4. Profesionálne sa predaj nehnuteľností dá robiť jedine exkluzívne
  5. HÝBSA Slovensko odštartovalo turné po Slovensku. Buďte pri tom!
  6. Každý štvrtý 70-tnik na Slovensku má cukrovku, pribúdajú mladší
  7. 5 hviezdičkové apartmány priamo na pobreží - Dubrovník
  8. Stavba domu na kľúč – úspora času aj financií
  9. Štatutári, máte už prístup k elektronickej schránke?
  10. Nová veľvyslankyňa Turecka na návšteve EU v Bratislave
  1. Poznáte pôvod slovenských slov? Otestujte sa 15 921
  2. Lepšie bývať na vidieku, alebo v meste? Hľadali sme výhody 10 919
  3. 14 tipov na exotickú dovolenku, ktorú si môžete dovoliť (aj vy) 7 641
  4. Volkswagen Arteon je výkladná skriňa technológií 6 686
  5. Čím všetkým som si prešla, aby som sa naučila po anglicky 6 357
  6. Plavba po Karibiku na luxusnej lodi 6 138
  7. Yeme chce byť výnimočný obchod aj vďaka výnimočným zamestnancom 6 086
  8. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished! 4 885
  9. Hyundai H350 je dokonale spoľahlivým partnerom pre biznis 4 885
  10. Domácnosť, ktorá šetrí sama? Aj u nás je to už realitou 3 874

Nová česká celebrita, hlúpa Mary a budúcnosť ľavosúdia (Schutzov týždeň)

Proti „ideám“ Sme rodina je šuvix aj nový „sociálny balík“ Smer-SNS-HíD.

Cirkev o podpore Kotlebu: takto sa kňazi nesmú správať

Konferencia biskupov Slovenska síce kritizuje verejnú podporu kňazov Kotlebovej strane, nehovorí o škodlivosti jej ideológie.

Politici, ktorým zrušia stranu, nebudú môcť ďalej pôsobiť

V zahraničí zákaz pôsobiť v politike znamenal pre niektorých ľudí politický koniec.

Slováci by si radi zachovali pozíciu medzi Západom a Východom

V krajinách strednej a východnej Európy podpora NATO zaostáva za podporou pre EÚ.

Cirkev o podpore Kotlebu: takto sa kňazi nesmú správať

Slovensko má po 35 rokoch druhé národné plemeno oviec - slovenskú dojnú ovcu

Vyšľachtená je z pôvodných slovenských plemien a špecializovaných dojných plemien.

Gajdoš sa stretol s ministrom obrany Spojených arabských emirátov

Hlavnými témami rokovania boli rozvoj spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany.