Klobušický podal pre falošné vyhlásenie trestné oznámenie

Koordinátor Štrajkového výboru študentov podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre falošné tlačové vyhlásenie, ktoré neznáma osoba zaslala médiám v mene ŠVŠ.

Klobušický potvrdil, že k žiadnemu stretnutiu predstaviteľov ŠVŠ s odborármi a členmi Smeru neprišlo a v tomto čase ŠVŠ o takomto kroku ani neuvažoval.

BRATISLAVA. Koordinátor Štrajkového výboru študentov (ŠVŠ) Karol Klobušický podal na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre falošné tlačové vyhlásenie, ktoré neznáma osoba zaslala médiám v mene ŠVŠ v nedeľu 16. januára. Klobušický to dnes uviedol na brífingu pred budovou GP.

Falošné tlačové vyhlásenie informovalo o tom, že Štrajkový výbor študentov spolu s Konfederáciou odborových zväzov (KOZ) a členmi strany Smer dohodol na začiatok februára štrajk študentov.

"Správa bola zaslaná z mailu, ktorý nie je môj," vyhlásil Klobušický. Mailová schránka bola vytvorená na stránke centrum.sk a adresa obsahovala Klobušického meno.

"Je to adresa, ktorú som používal približne štyri roky dozadu, čo som uviedol aj v trestnom oznámení. Podľa informácií, ktoré mám zo stránky centrum.sk, bola táto adresa (pred približne štyrmi rokmi, pozn. TASR) deaktivovaná. Bližšie informácie však poskytnú iba polícii," povedal Klobušický.

"Profesionalita a zákernosť tohto útoku nás zarazila, lebo si nepamätáme, že by takéto zákerné metódy diskreditácie boli ešte voči niekomu použité," uvádza sa v tlačovom vyhlásení ŠVŠ.

Odhalenie vďaka redaktorke

Falošné tlačové vyhlásenie bolo podľa Klobušického napísané dôveryhodným spôsobom a médiám bolo poslané vo večernom čase, kedy je problém si ho overiť. Väčším škodám sa podľa neho podarilo zabrániť vďaka redaktorke spravodajskej televízie, ktorá sa v nočných hodinách pokúšala overiť hodnovernosť vyhlásenia, čím naň upozornila členov ŠVŠ.

Tí sa okamžite od vyhlásenia dištancovali a dementovali zverejnené informácie. Ak by sa nepodarilo nepravdivé informácie rýchlo dementovať, dôsledky pre ŠVŠ by podľa Klobušického mohli byť veľmi negatívne.

"Boli by to katastrofálne dôsledky, lebo táto diskreditačná kampaň by ohrozila dôveru a spochybnila našu legitimitu v očiach našich partnerov, ktorým je napríklad Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ). Vďaka redaktorke TA3, ktorá si overovala informáciu, vďaka šťastiu, sa podarilo zabrániť väčším škodám," vyhlásil Klobušický.

Odmieta spoluprácu s KOZ a Smerom

"Podaním trestného oznámenia ŠVŠ zároveň jasne odmieta tvrdenie, že fáma o štrajku v spolupráci s KOZ a stranou Smer je len vykonštruované vlastné P.R.," uvádza sa v tlačovom vyhlásení. Narážky, že ŠVŠ situáciu zinscenovalo, sa podľa Klobušického v priebehu tohto týždňa objavili na internete.

"Tým, že podávam trestné oznámenie, sa sám vystavujem vyšetrovaniu, na čo som pripravený a nemám s tým žiadny problém," vyhlásil.

Klobušický dodal, že v tejto chvíli ďalší postup ohľadom postojov študentov k nedávnym legislatívnym zmenám konzultuje len so ŠRVŠ, ktorá už s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ) dohodla prvé pozitívne kroky.

Dodal, že falošné tlačové vyhlásenie mohlo mať za cieľ politizovať študentské hnutie, svoje domnienky o jeho možnom autorovi však chce uviesť len polícii.

Kandidoval za KSS

Klobušický, ktorý pred niekoľkými rokmi kandidoval v parlamentných voľbách za KSS, priznal, že osobne je ľavicovo orientovaný. Zdôraznil, že kandidoval na nezvoliteľnom mieste, nikdy v žiadnej strane nezastával žiadnu platenú funkciu a v súčasnosti nie je členom žiadnej strany.

"Som názorovo ľavicovo orientovaný. Myslím si, že každý má nejaký politický názor. Toto ale nie je o ľavici, ale o tom, že tento zákon je nezmyselný," uzavrel Klobušický.

1. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  2. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  3. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  4. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  5. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  6. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  7. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  8. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  9. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  10. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom
  1. Poslanec M. Borguľa bojuje proti netransparentnému tendru
  2. Grantová výzva na vykonávanie činností informačných centier
  3. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  4. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  5. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  6. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  7. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  8. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  9. Borguľa žiada vyrúbenie dane pre americkú ambasádu
  10. Stanovisko Klubu pre BA k mimoriadnemu rokovaniu zastupiteľstva
  1. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 5 318
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 5 279
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 4 575
  4. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 3 313
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 3 188
  6. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 054
  7. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou 1 835
  8. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 304
  9. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 1 270
  10. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom 1 073

Autorská strana Toma Nicholsona

Čo keď sa už nebude dať odísť?

Teórie fyziky predpovedajú, že vesmír je prázdny preto, lebo niečo vždy zabráni populácii pred útekom z planéty.

PRIMÁR

Dieťa nakazené HIV je roky bez liekov, vírus nečinne spí

Lekári informovali o dieťati s HIV, bez liečby je viac než osem rokov.

PLUS

Fiľo: Ešte som nesponzoroval žiadnu politickú stranu

Milan Fiľo otvorené rozhovory nezvykne poskytovať.