Klobušický podal pre falošné vyhlásenie trestné oznámenie

Koordinátor Štrajkového výboru študentov podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre falošné tlačové vyhlásenie, ktoré neznáma osoba zaslala médiám v mene ŠVŠ.

Klobušický potvrdil, že k žiadnemu stretnutiu predstaviteľov ŠVŠ s odborármi a členmi Smeru neprišlo a v tomto čase ŠVŠ o takomto kroku ani neuvažoval.

BRATISLAVA. Koordinátor Štrajkového výboru študentov (ŠVŠ) Karol Klobušický podal na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre falošné tlačové vyhlásenie, ktoré neznáma osoba zaslala médiám v mene ŠVŠ v nedeľu 16. januára. Klobušický to dnes uviedol na brífingu pred budovou GP.

Falošné tlačové vyhlásenie informovalo o tom, že Štrajkový výbor študentov spolu s Konfederáciou odborových zväzov (KOZ) a členmi strany Smer dohodol na začiatok februára štrajk študentov.

"Správa bola zaslaná z mailu, ktorý nie je môj," vyhlásil Klobušický. Mailová schránka bola vytvorená na stránke centrum.sk a adresa obsahovala Klobušického meno.

"Je to adresa, ktorú som používal približne štyri roky dozadu, čo som uviedol aj v trestnom oznámení. Podľa informácií, ktoré mám zo stránky centrum.sk, bola táto adresa (pred približne štyrmi rokmi, pozn. TASR) deaktivovaná. Bližšie informácie však poskytnú iba polícii," povedal Klobušický.

"Profesionalita a zákernosť tohto útoku nás zarazila, lebo si nepamätáme, že by takéto zákerné metódy diskreditácie boli ešte voči niekomu použité," uvádza sa v tlačovom vyhlásení ŠVŠ.

Odhalenie vďaka redaktorke

Falošné tlačové vyhlásenie bolo podľa Klobušického napísané dôveryhodným spôsobom a médiám bolo poslané vo večernom čase, kedy je problém si ho overiť. Väčším škodám sa podľa neho podarilo zabrániť vďaka redaktorke spravodajskej televízie, ktorá sa v nočných hodinách pokúšala overiť hodnovernosť vyhlásenia, čím naň upozornila členov ŠVŠ.

Tí sa okamžite od vyhlásenia dištancovali a dementovali zverejnené informácie. Ak by sa nepodarilo nepravdivé informácie rýchlo dementovať, dôsledky pre ŠVŠ by podľa Klobušického mohli byť veľmi negatívne.

"Boli by to katastrofálne dôsledky, lebo táto diskreditačná kampaň by ohrozila dôveru a spochybnila našu legitimitu v očiach našich partnerov, ktorým je napríklad Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ). Vďaka redaktorke TA3, ktorá si overovala informáciu, vďaka šťastiu, sa podarilo zabrániť väčším škodám," vyhlásil Klobušický.

Odmieta spoluprácu s KOZ a Smerom

"Podaním trestného oznámenia ŠVŠ zároveň jasne odmieta tvrdenie, že fáma o štrajku v spolupráci s KOZ a stranou Smer je len vykonštruované vlastné P.R.," uvádza sa v tlačovom vyhlásení. Narážky, že ŠVŠ situáciu zinscenovalo, sa podľa Klobušického v priebehu tohto týždňa objavili na internete.

"Tým, že podávam trestné oznámenie, sa sám vystavujem vyšetrovaniu, na čo som pripravený a nemám s tým žiadny problém," vyhlásil.

Klobušický dodal, že v tejto chvíli ďalší postup ohľadom postojov študentov k nedávnym legislatívnym zmenám konzultuje len so ŠRVŠ, ktorá už s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ) dohodla prvé pozitívne kroky.

Dodal, že falošné tlačové vyhlásenie mohlo mať za cieľ politizovať študentské hnutie, svoje domnienky o jeho možnom autorovi však chce uviesť len polícii.

Kandidoval za KSS

Klobušický, ktorý pred niekoľkými rokmi kandidoval v parlamentných voľbách za KSS, priznal, že osobne je ľavicovo orientovaný. Zdôraznil, že kandidoval na nezvoliteľnom mieste, nikdy v žiadnej strane nezastával žiadnu platenú funkciu a v súčasnosti nie je členom žiadnej strany.

"Som názorovo ľavicovo orientovaný. Myslím si, že každý má nejaký politický názor. Toto ale nie je o ľavici, ale o tom, že tento zákon je nezmyselný," uzavrel Klobušický.

1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  3. Malé knedličky, veľké dojmy
  4. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  5. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  6. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  7. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  8. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  9. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  10. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 11 887
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 468
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 7 779
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 640
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 947
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 733
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 481
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 3 423
  9. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 2 691
  10. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 462

Osem zásadných zmien v hypotékach, ktoré odštartujú od marca

Kto si málo sporí a príliš často mení zamestnanie, dostane o niečo nižší úver ako doteraz.

BRATISLAVA

Bol priekopník – utečenec. Jeho meno zmizlo z novín aj z histórie

Václav Nedomanský má zo svetových šampionátov deväť medailí.

Štátna poisťovňa odmieta reči o opatreniach na úkor pacienta

VšZP sa chce k tejto téme podrobnejšie vyjadriť na budúci týždeň.

Základný vojenský výcvik má za sebou ďalších 192 vojakov

Vojaci sú pripravení na výkon základných funkcií.

Cirkvi chcú predstaviť vlastný návrh financovania

Predstavitelia kresťanských cirkví a židovskej náboženskej obce sa pravidelne stretávajú, aby diskutovali na rozličné témy.

PÍŠE MÁRIUS KOPCSAY

Drop sa vracia. Domov, na Slovensko

Je to jeden z najzvláštnejších vtákov. A chýbalo len málo, aby na Slovensku celkom vyhynul. Opäť sa mu však u nás začína páčiť. Kúsok od Bratislavy prečkalo zimu asi päťsto impozantných dropov veľkých

Už ste čítali?