Schuster dnes vetoval zákon o ochrane osobných údajov

Bratislava 24. júna (TASR) - Prezident SR Rudolf Schuster dnes vetoval zákon o ochrane osobných údajov. Ide o právnu normu, ktorej schválenie by si ...

Bratislava 24. júna (TASR) - Prezident SR Rudolf Schuster dnes vetoval zákon o ochrane osobných údajov. Ide o právnu normu, ktorej schválenie by si vyžadovalo ešte pred jesennými parlamentnými voľbami novelizovať volebný zákon, čo presadzujú viaceré politické strany.

Zákon by mal zabrániť zneužitiu týchto údajov pri ich spracúvaní a zaručiť všeobecnú bezpečnosť osobných údajov a ochranu práv dotknutých fyzických osôb. Porušenie týchto zásad zákon umožňuje sankcionovať až do výšky 10 miliónov korún. Prezident má výhrady voči ustanoveniu, ktoré predpokladá vznik nezávislého Úradu na ochranu osobných údajov s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorý by vykonával dozor nad ochranou osobných údajov. Jeho predsedu by mala na návrh vlády voliť a odvolávať Národná rada SR. Dôvodom prezidentovho veta je fakt, že v našej legislatíve absentuje zákon, na základe ktorého by mohol takýto úrad vzniknúť.

Prezident dnes podpísal novelu zákona o Štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Norma dáva do súladu zákon s kompetenčným zákonom, zákonom o verejnej službe a o financovaní škôl tak, aby sa eliminovali negatívne dopady pri presune kompetencií v oblasti školstva na samosprávy.

TASR informáciu poskytli z mediálneho odboru Kancelárie prezidenta SR.

Najčítanejšie na SME Domov


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  4. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  7. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  8. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom
  10. Máte už vybranú dovolenku na júl?
  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  3. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  4. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  5. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  6. Borguľa žiada vyrúbenie dane pre americkú ambasádu
  7. Stanovisko Klubu pre BA k mimoriadnemu rokovaniu zastupiteľstva
  8. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  9. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  10. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  1. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 6 114
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 4 488
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 4 009
  4. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 3 818
  5. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 2 897
  6. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 057
  7. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 1 641
  8. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 575
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom 1 085
  10. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM® 654

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Spievajúci dom týral operou celú ulicu

Je to najabsurdnejší susedský spor, ktorý sa na Slovensku odohral.

KULTÚRA

Zomrel Štefan Nosáľ, zakladateľ a dlhoročný vedúci Lúčnice

Štefan Nosáľ ostane navždy s nami, odkazujú členovia Lúčnice.