Schuster dnes vetoval zákon o ochrane osobných údajov

Bratislava 24. júna (TASR) - Prezident SR Rudolf Schuster dnes vetoval zákon o ochrane osobných údajov. Ide o právnu normu, ktorej schválenie by si ...

Bratislava 24. júna (TASR) - Prezident SR Rudolf Schuster dnes vetoval zákon o ochrane osobných údajov. Ide o právnu normu, ktorej schválenie by si vyžadovalo ešte pred jesennými parlamentnými voľbami novelizovať volebný zákon, čo presadzujú viaceré politické strany.

Zákon by mal zabrániť zneužitiu týchto údajov pri ich spracúvaní a zaručiť všeobecnú bezpečnosť osobných údajov a ochranu práv dotknutých fyzických osôb. Porušenie týchto zásad zákon umožňuje sankcionovať až do výšky 10 miliónov korún. Prezident má výhrady voči ustanoveniu, ktoré predpokladá vznik nezávislého Úradu na ochranu osobných údajov s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorý by vykonával dozor nad ochranou osobných údajov. Jeho predsedu by mala na návrh vlády voliť a odvolávať Národná rada SR. Dôvodom prezidentovho veta je fakt, že v našej legislatíve absentuje zákon, na základe ktorého by mohol takýto úrad vzniknúť.

Prezident dnes podpísal novelu zákona o Štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Norma dáva do súladu zákon s kompetenčným zákonom, zákonom o verejnej službe a o financovaní škôl tak, aby sa eliminovali negatívne dopady pri presune kompetencií v oblasti školstva na samosprávy.

TASR informáciu poskytli z mediálneho odboru Kancelárie prezidenta SR.

Najčítanejšie na SME Domov


Inzercia - Tlačové správy


  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  3. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  7. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  8. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  9. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  10. Kam do tepla v januári?
  1. Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson
  2. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  3. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  4. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  5. Alarica – new business project in the market of shoes
  6. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  7. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  8. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  9. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  10. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 14 071
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 7 509
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 230
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 1 987
  5. Kam do tepla v januári? 1 743
  6. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku 1 532
  7. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 381
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 243
  9. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru? 896
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 837

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Prečo sa Česi rozhodli vyhodiť vlastnú krajinu do povetria

Voliči Mariana Kotlebu a Miloša Zemana sa hnevajú na 21. storočie.

TECH

Historici sa mýlia, čiernu smrť roznieslo čosi iné

Nový výskum naznačuje, ako sa problém šíril.

Neprehliadnite tiež

Vo firme Embraco už podpísali kolektívnu zmluvu

Zamestnancom navýšia tento rok platy o 11 percent vrátane bonusov.

V kauze podnikateľa Štefana Duča vypočuli dvoch svedkov

Podľa súdu sa mal dopustiť podvodu pri dotácii vo výške viac ako 5,3 milióna eur.

Vznikla webová aplikácia, ktorá prináša informácie o majetku politikov

Na prvom mieste rebríčka sa v počte nehnuteľností umiestnil Zsolt Simon.