SME
Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Prieskum: Zmena príspevku by narušila stravovacie návyky

Prechod zo stravovacích poukážok na finančnú hotovosť v nižšej hodnote by pre viac ako dve tretiny (konkrétne 69 percent ) používateľov stravovacích poukážok znamenalo chodiť na obed menej často ako doteraz.

BRATISLAVA. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK, ktorého sa zúčastnilo 1 010 dospelých respondentov a z nich 50 percent boli poberatelia stravných lístkov, zvyšných 50 percent tí, ktorí nepoberajú stravné lístky.

Podľa výsledkov by 49 percent ľudí použilo finančnú náhradu na celkom iné účely, ako je teplý obed počas práce, a to najmä na úhradu nákladov chodu domácnosti, platenie účtov a iné osobné potreby. Základným predpokladom dobrého zdravotného stavu je dostatočne dlhá obedová prestávka a pravidelná teplá strava, myslí si drvivá väčšina opýtaných (98 percent).

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

Prieskum ďalej ukázal, že až 40 percent opýtaných by pri zmene systému stravovania utrácali naň menej ako v súčasnosti. Z tých respondentov prieskumu, ktorí používajú stravné poukážky, si až 91 percent myslí, že stravné poukážky sú štandardný benefit zo strany zamestnávateľa.

Príspevok na stravovanie zamestnancov formou stravných poukážok je zavedený v 40 krajinách. Celosvetovo systém funguje už vyše 50 rokov. Na Slovensku členovia Asociácie emitentov stravovacích poukážok predstavujú okolo 750 tisíc používateľov stravných poukážok.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Aký dojazd s vaším autom reálne potrebujete? Praktická pomôcka
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  3. Ako sa mení dynamika firiem?
  4. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  2. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  3. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  4. Po Slovensku na motorke
  5. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  6. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  7. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  9. Behind every successful business lies a set of skilled people
  10. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 22 408
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 13 050
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 308
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 10 370
  5. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 10 160
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 8 117
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 328
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 983
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 682
  10. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 5 236
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu