OTS: tlačové vyhlásenie Z. Lazarovej

Bratislava 15. júla (TASR-OTS) - Tlačové vyhlásenie Doc. MUDr. Zory Lazarovej, CSc. vystúpenie zo SNS a výzva, aby národne orientovaní voliči volili Pravú SNS.

Ako je všeobecne známe, v roku 1998 sa Slovenská zelená alternatíva (SZA) sfúzovala so SNS z dôvodov veľmi blízkeho programu strany. Napriek tomu, že mi vtedy (1998) bolo na kandidátke SNS ponúknuté 19. nezvoliteľné miesto, som túto kandidatúru prijala v presvedčení, že budem môcť aspoň v rámci strany pracovať a obhajovať záujmy slovenského národa. Pokiaľ bol predsedom SNS pán Ing. Ján Slota, som naozaj na základe písomnej dohody medzi oboma pôvodnými stranami mohla zastávať funkciu podpredsedníčky strany SNS a predsedníčky odborného klubu pre životné prostredie. Po zvolení pani Malíkovej za predsedníčku strany, táto bez akýchkoľvek dôvodov porušila túto písomnú dohodu a bez akéhokoľvek vysvetlenia som bola pozbavená funkcie podpredsedníčky a neskôr aj predsedníčky odborného klubu. Napriek tomu som začala pracovať v orgánoch strany od najnižších funkcií, teda od mestskej organizácie, potom ako funkcionárka okresnej organizácie a teraz pracujem v krajskej rade. Veľmi mi je ľúto, že napriek môjmu maximálnemu štvorročnému úsiliu som sa vzdala miesta na kandidátke SNS, na ktorú ma navrhol náš okres Bratislava I. ako prvú kandidátku a že vystupujem zo strany SNS z nasledujúcich dôvodov:

Direktívne a autoritatívne chovanie pani predsedníčky je pomaly neúnosné pre prácu v strane, pretože nie je možná žiadna demokratická diskusia o akomkoľvek probléme. Kto sa pokúsi mať iný názor ako pani predsedníčka, okamžite sa naňho spustí spŕška veľmi imperatívnych obvinení v prvom rade zo strany pani predsedníčky a potom aj zo strany pána podpredsedu Prokeša. Tak bolo aj na poslednej ústrednej rade, kde bol udelený stranícky trest predsedovi okresnej organizácie SNS Zvolen pánu Kapustovi len z toho dôvodu, že presadzoval, aby sa konalo predvolebné rokovanie s Pravou SNS ohľadom spoločnej kandidátky. Keď aj napriek tomu znovu zazneli hlasy, že uvedené rokovanie by sa malo obnoviť, tak pani predsedníčka Malíková vyhlásila, že ak ju ústredná rada svojim rozhodnutím donúti, tak na rokovanie so Slotom pôjde, ale "zoberie si tam nie dve vajíčka, ale 100 vajíčok a všetky mu ich otrieska o hlavu" (bez ohľadu na to, či s ním rokovať bude alebo nebude). Čiže toto je v skutočnosti pravá tvár pani predsedníčky, ktorá iné deklaruje len a len v záujme svojej kariéry a iné v skutočnosti robí. Žiaľ zostáva mi ju charakterizovať len tak, že napriek jej pozitívnemu imidžu navonok, ktorý aj ja plne akceptujem a veľmi kladne hodnotím, v rámci vnútrostraníckej práce je to žiaľ človek posadnutý mocou a posadnutý nenávisťou k Slotovi a tomu podriaďuje celé svoje konanie bez ohľadu na to, či je to v záujme alebo proti najzákladnejšiemu záujmu slovenského národa.

Ak by v Budapešti v iredentistickej centrále na čele s pánom Orbánom za aktívnej spolupráce pána Duraya chceli vymyslieť ideálny scenár na rozbitie strany, ktorá jednoznačne bojovala za záujmy slovenského národa a za integritu Slovenskej republiky, tak lepší scenár, ktorý zrealizovala pani Malíková, by sa jednoducho vymyslieť nedal.

Keď sa napokon v rámci prvých desiatich miest na kandidátke SNS umiestnil pán doterajší poslanec za SOP Sládeček, ktorý doteraz ani nevedel že SNS existuje a ktorý je známy jedine svojim škandálom s 22 miliónmi, som sa rozhodla bez ohľadu na umiestnenie svojej kandidatúry vzdať. Pýtam sa, čo bude v SNS pán Sládeček ako jej poslanec presadzovať a za čo bude bojovať.

Vzdávam sa taktiež členstva v SNS. Z toho dôvodu vyzývam tých, ktorí volili a chcú voliť SNS, aby volili Pravú SNS, pretože ona je nateraz jedinou zárukou demokratického prístupu k práci, čo je základnou podmienkou pre tvorivú a úspešnú prácu pre národ.

Doc.MUDr.Zora Lazarová, CSc., v.r. 15.júla 2002

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

1. Mimoriadna kvalita unikátnych Kia SUV modelov
  2. Výnimočný obchod robia výnimoční zamestnanci
  3. Táto dvojica stojí za zrodom slovenského internetu. Ako začínal?
  4. 14 tipov na exotickú dovolenku, ktorú si môžete dovoliť (aj vy)
  5. Štatutári, máte už prístup k elektronickej schránke?
  6. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished!
  7. Volkswagen Arteon je výkladná skriňa technológií
  8. Yeme chce byť výnimočný obchod aj vďaka výnimočným zamestnancom
  9. Lepšie bývať na vidieku, alebo v meste? Hľadali sme výhody
  10. Poznáte pôvod slovenských slov? Otestujte sa
  1. Nadácia Orange ocenila Detský čin roka
  2. Výnimočný obchod robia výnimoční zamestnanci
  3. Mimoriadna kvalita unikátnych Kia SUV modelov
  4. Táto dvojica stojí za zrodom slovenského internetu. Ako začínal?
  5. Aj vy môžete mať pekný trávnik, poradí vám expert
  6. Výrobky, ktoré chutia a voňajú ako z domácej zabíjačky
  7. 14 tipov na exotickú dovolenku, ktorú si môžete dovoliť (aj vy)
  8. Profesionálne sa predaj nehnuteľností dá robiť jedine exkluzívne
  9. HÝBSA Slovensko odštartovalo turné po Slovensku. Buďte pri tom!
  10. Každý štvrtý 70-tnik na Slovensku má cukrovku, pribúdajú mladší
  1. Poznáte pôvod slovenských slov? Otestujte sa 17 010
  2. Táto dvojica stojí za zrodom slovenského internetu. Ako začínal? 16 152
  3. 14 tipov na exotickú dovolenku, ktorú si môžete dovoliť (aj vy) 15 127
  4. Lepšie bývať na vidieku, alebo v meste? Hľadali sme výhody 12 017
  5. Volkswagen Arteon je výkladná skriňa technológií 8 075
  6. Yeme chce byť výnimočný obchod aj vďaka výnimočným zamestnancom 6 929
  7. Čím všetkým som si prešla, aby som sa naučila po anglicky 6 438
  8. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished! 6 181
  9. Štatutári, máte už prístup k elektronickej schránke? 3 444
  10. Hyundai H350 je dokonale spoľahlivým partnerom pre biznis 3 197

Amnestie, Roháč a Sýkora. Čo má vplyv na prípad vraždy Remiáša

Na rozhodnutie o Mečiarových amnestiách má Ústavný súd posledné dni. Nájomný vrah Roháč dostal doživotie. Pri vražde Sýkoru sa spomína SIS.

Koalícia sa chce náhle zbaviť šéfa Ústavu pamäti národa

Ak by zmena zákona prešla, nové pravidlá začnú platiť od 15. októbra 2017.

KULTÚRA

Podivné príbehy a Instagram 19. storočia. Aký bol seriál 1890?

Historická detektívka sa pokúsila priniesť na obrazovky niečo iné.

Koalícia sa chce náhle zbaviť šéfa Ústavu pamäti národa

Ak by zmena zákona prešla, nové pravidlá začnú platiť od 15. októbra 2017.

Kaliňák nechal schátrať ubytovňu pre policajtov. Teraz sa jej chce zbaviť

V roku 2008 vláda schválila rekonštrukciu objektu. Za projekt opravy, ktorý sa nikdy nevyužil, ministerstvo zaplatilo takmer 175-tisíc eur.

ANALÝZA

Amnestie, Roháč a Sýkora. Čo má vplyv na prípad vraždy Remiáša

Sudca Hrubala: Podozrenia na politické objednávky sú vždy, Súdnu radu treba otvoriť

Proreformné združenie sudcov Za otvorenú justíciu sa zrejme zmení na think-tank. Jeho podpredseda JÁN HRUBALA hovorí o neochote sudcov robiť zmeny.