OTS: tlačové vyhlásenie Z. Lazarovej

Bratislava 15. júla (TASR-OTS) - Tlačové vyhlásenie Doc. MUDr. Zory Lazarovej, CSc. vystúpenie zo SNS a výzva, aby národne orientovaní voliči volili Pravú SNS.

Ako je všeobecne známe, v roku 1998 sa Slovenská zelená alternatíva (SZA) sfúzovala so SNS z dôvodov veľmi blízkeho programu strany. Napriek tomu, že mi vtedy (1998) bolo na kandidátke SNS ponúknuté 19. nezvoliteľné miesto, som túto kandidatúru prijala v presvedčení, že budem môcť aspoň v rámci strany pracovať a obhajovať záujmy slovenského národa. Pokiaľ bol predsedom SNS pán Ing. Ján Slota, som naozaj na základe písomnej dohody medzi oboma pôvodnými stranami mohla zastávať funkciu podpredsedníčky strany SNS a predsedníčky odborného klubu pre životné prostredie. Po zvolení pani Malíkovej za predsedníčku strany, táto bez akýchkoľvek dôvodov porušila túto písomnú dohodu a bez akéhokoľvek vysvetlenia som bola pozbavená funkcie podpredsedníčky a neskôr aj predsedníčky odborného klubu. Napriek tomu som začala pracovať v orgánoch strany od najnižších funkcií, teda od mestskej organizácie, potom ako funkcionárka okresnej organizácie a teraz pracujem v krajskej rade. Veľmi mi je ľúto, že napriek môjmu maximálnemu štvorročnému úsiliu som sa vzdala miesta na kandidátke SNS, na ktorú ma navrhol náš okres Bratislava I. ako prvú kandidátku a že vystupujem zo strany SNS z nasledujúcich dôvodov:

Direktívne a autoritatívne chovanie pani predsedníčky je pomaly neúnosné pre prácu v strane, pretože nie je možná žiadna demokratická diskusia o akomkoľvek probléme. Kto sa pokúsi mať iný názor ako pani predsedníčka, okamžite sa naňho spustí spŕška veľmi imperatívnych obvinení v prvom rade zo strany pani predsedníčky a potom aj zo strany pána podpredsedu Prokeša. Tak bolo aj na poslednej ústrednej rade, kde bol udelený stranícky trest predsedovi okresnej organizácie SNS Zvolen pánu Kapustovi len z toho dôvodu, že presadzoval, aby sa konalo predvolebné rokovanie s Pravou SNS ohľadom spoločnej kandidátky. Keď aj napriek tomu znovu zazneli hlasy, že uvedené rokovanie by sa malo obnoviť, tak pani predsedníčka Malíková vyhlásila, že ak ju ústredná rada svojim rozhodnutím donúti, tak na rokovanie so Slotom pôjde, ale "zoberie si tam nie dve vajíčka, ale 100 vajíčok a všetky mu ich otrieska o hlavu" (bez ohľadu na to, či s ním rokovať bude alebo nebude). Čiže toto je v skutočnosti pravá tvár pani predsedníčky, ktorá iné deklaruje len a len v záujme svojej kariéry a iné v skutočnosti robí. Žiaľ zostáva mi ju charakterizovať len tak, že napriek jej pozitívnemu imidžu navonok, ktorý aj ja plne akceptujem a veľmi kladne hodnotím, v rámci vnútrostraníckej práce je to žiaľ človek posadnutý mocou a posadnutý nenávisťou k Slotovi a tomu podriaďuje celé svoje konanie bez ohľadu na to, či je to v záujme alebo proti najzákladnejšiemu záujmu slovenského národa.

Ak by v Budapešti v iredentistickej centrále na čele s pánom Orbánom za aktívnej spolupráce pána Duraya chceli vymyslieť ideálny scenár na rozbitie strany, ktorá jednoznačne bojovala za záujmy slovenského národa a za integritu Slovenskej republiky, tak lepší scenár, ktorý zrealizovala pani Malíková, by sa jednoducho vymyslieť nedal.

Keď sa napokon v rámci prvých desiatich miest na kandidátke SNS umiestnil pán doterajší poslanec za SOP Sládeček, ktorý doteraz ani nevedel že SNS existuje a ktorý je známy jedine svojim škandálom s 22 miliónmi, som sa rozhodla bez ohľadu na umiestnenie svojej kandidatúry vzdať. Pýtam sa, čo bude v SNS pán Sládeček ako jej poslanec presadzovať a za čo bude bojovať.

Vzdávam sa taktiež členstva v SNS. Z toho dôvodu vyzývam tých, ktorí volili a chcú voliť SNS, aby volili Pravú SNS, pretože ona je nateraz jedinou zárukou demokratického prístupu k práci, čo je základnou podmienkou pre tvorivú a úspešnú prácu pre národ.

Doc.MUDr.Zora Lazarová, CSc., v.r. 15.júla 2002

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  2. Vecný dar pre Detské kardiocentrum v Bratislave
  3. VZN o hazarde sa dá zachrániť
  4. Prieskum: Ako si Slováci požičiavajú? Hlavne rýchlo
  5. Čo prinieslo tohtoročné Záhradnícke fórum?
  6. Diplomaciu v praxi na EU v BA otvorila veľvyslankyňa Nórska
  7. Študenti z rôznych kútov sveta prichádzajú študovať na EU v BA
  8. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  9. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  10. Montážne konferencie - Novinky aj vzdelávanie o suchej výstavbe
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 9 554
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 9 346
  3. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 7 799
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 7 723
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 791
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 389
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 163
  8. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 3 678
  9. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 3 118
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 641

Z islamu sa stala kolektívna neuróza (píše Michal Havran)

Ten nešťastný islam domotal Slováčikov, debatujeme o ňom do omrzenia v čase robotizácie a editovania ľudského genómu, v čase, keď máme šance aj na lepšiu budúcnosť.

Prieskum agentúry Focus: Smer klesá, KDH je v parlamente

Ak by boli voľby tento mesiac, v parlamente by bolo osem strán.

Poliaci a Švédi čistia Európu od slovenských zbraní

Poliaci rozbili gang pašujúci slovenské zbrane, Švédi na prípade pracujú.

‘Prichadite k nam‘, Slovensko chce lákať ruských turistov

Roadshow je súčasťou marketingového plánu, na ktorom pracujú krajiny V4.

Prieskum agentúry Focus: Smer klesá, KDH je v parlamente

Ak by boli voľby tento mesiac, v parlamente by bolo osem strán. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus.

Lajčák súhlasí s Trumpom, terorizmus je hlavná svetová hrozba

Minister zahraničia tiež priznal, že Severoatlantická aliancia sa musí viac prispôsobiť dnešným hrozbám.

Slovensko miestami potrápi silný vietor, hrozia aj povodne

Vo vysokých polohách Tatier je mierne lavínové nebezpečenstvo.

Poliaci vyšetrujú Štrougala. Na Slovensku sú zločiny premlčané

Poľsko rieši štyri prípady usmrtenia ľudí elektrinou na hranici s ČSSR. Na slovenskej časti hranice s Rakúskom ich zomrelo vyše štyridsať.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop