OTS: tlačové vyhlásenie Z. Lazarovej

Bratislava 15. júla (TASR-OTS) - Tlačové vyhlásenie Doc. MUDr. Zory Lazarovej, CSc. vystúpenie zo SNS a výzva, aby národne orientovaní voliči volili Pravú SNS.

Ako je všeobecne známe, v roku 1998 sa Slovenská zelená alternatíva (SZA) sfúzovala so SNS z dôvodov veľmi blízkeho programu strany. Napriek tomu, že mi vtedy (1998) bolo na kandidátke SNS ponúknuté 19. nezvoliteľné miesto, som túto kandidatúru prijala v presvedčení, že budem môcť aspoň v rámci strany pracovať a obhajovať záujmy slovenského národa. Pokiaľ bol predsedom SNS pán Ing. Ján Slota, som naozaj na základe písomnej dohody medzi oboma pôvodnými stranami mohla zastávať funkciu podpredsedníčky strany SNS a predsedníčky odborného klubu pre životné prostredie. Po zvolení pani Malíkovej za predsedníčku strany, táto bez akýchkoľvek dôvodov porušila túto písomnú dohodu a bez akéhokoľvek vysvetlenia som bola pozbavená funkcie podpredsedníčky a neskôr aj predsedníčky odborného klubu. Napriek tomu som začala pracovať v orgánoch strany od najnižších funkcií, teda od mestskej organizácie, potom ako funkcionárka okresnej organizácie a teraz pracujem v krajskej rade. Veľmi mi je ľúto, že napriek môjmu maximálnemu štvorročnému úsiliu som sa vzdala miesta na kandidátke SNS, na ktorú ma navrhol náš okres Bratislava I. ako prvú kandidátku a že vystupujem zo strany SNS z nasledujúcich dôvodov:

Direktívne a autoritatívne chovanie pani predsedníčky je pomaly neúnosné pre prácu v strane, pretože nie je možná žiadna demokratická diskusia o akomkoľvek probléme. Kto sa pokúsi mať iný názor ako pani predsedníčka, okamžite sa naňho spustí spŕška veľmi imperatívnych obvinení v prvom rade zo strany pani predsedníčky a potom aj zo strany pána podpredsedu Prokeša. Tak bolo aj na poslednej ústrednej rade, kde bol udelený stranícky trest predsedovi okresnej organizácie SNS Zvolen pánu Kapustovi len z toho dôvodu, že presadzoval, aby sa konalo predvolebné rokovanie s Pravou SNS ohľadom spoločnej kandidátky. Keď aj napriek tomu znovu zazneli hlasy, že uvedené rokovanie by sa malo obnoviť, tak pani predsedníčka Malíková vyhlásila, že ak ju ústredná rada svojim rozhodnutím donúti, tak na rokovanie so Slotom pôjde, ale "zoberie si tam nie dve vajíčka, ale 100 vajíčok a všetky mu ich otrieska o hlavu" (bez ohľadu na to, či s ním rokovať bude alebo nebude). Čiže toto je v skutočnosti pravá tvár pani predsedníčky, ktorá iné deklaruje len a len v záujme svojej kariéry a iné v skutočnosti robí. Žiaľ zostáva mi ju charakterizovať len tak, že napriek jej pozitívnemu imidžu navonok, ktorý aj ja plne akceptujem a veľmi kladne hodnotím, v rámci vnútrostraníckej práce je to žiaľ človek posadnutý mocou a posadnutý nenávisťou k Slotovi a tomu podriaďuje celé svoje konanie bez ohľadu na to, či je to v záujme alebo proti najzákladnejšiemu záujmu slovenského národa.

Ak by v Budapešti v iredentistickej centrále na čele s pánom Orbánom za aktívnej spolupráce pána Duraya chceli vymyslieť ideálny scenár na rozbitie strany, ktorá jednoznačne bojovala za záujmy slovenského národa a za integritu Slovenskej republiky, tak lepší scenár, ktorý zrealizovala pani Malíková, by sa jednoducho vymyslieť nedal.

Keď sa napokon v rámci prvých desiatich miest na kandidátke SNS umiestnil pán doterajší poslanec za SOP Sládeček, ktorý doteraz ani nevedel že SNS existuje a ktorý je známy jedine svojim škandálom s 22 miliónmi, som sa rozhodla bez ohľadu na umiestnenie svojej kandidatúry vzdať. Pýtam sa, čo bude v SNS pán Sládeček ako jej poslanec presadzovať a za čo bude bojovať.

Vzdávam sa taktiež členstva v SNS. Z toho dôvodu vyzývam tých, ktorí volili a chcú voliť SNS, aby volili Pravú SNS, pretože ona je nateraz jedinou zárukou demokratického prístupu k práci, čo je základnou podmienkou pre tvorivú a úspešnú prácu pre národ.

Doc.MUDr.Zora Lazarová, CSc., v.r. 15.júla 2002

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  3. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  4. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  5. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  6. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  7. Rastie nám pokrivená generácia?
  8. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  10. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  1. Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017
  2. Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov
  3. Detské zúbky sú veda
  4. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  5. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  6. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  7. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  8. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  9. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  10. Rastie nám pokrivená generácia?
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 9 733
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 4 107
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 759
  4. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 2 221
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 1 440
  6. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 261
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 024
  8. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy! 887
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 854
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 734

Boj proti korupcii si netrúfol atakovať ani Fico

Objavujú sa útoky na prezidenta či aktivistov.

Domov

Kiskovi sa do vysvetľovania financovania kampane nechce, mimovládky by čakali viac

Minister Kažimír prezidentovi odporučil vzdať sa daňového tajomstva. Aliancia Fair-play varuje pred zneužívaním témy proti politickým súperom.

Nový manažment RTVS doplní Michal Dzurjanin a Petra Stano Maťašovská

Dzurjanin nahradí Martinu Kubániovú a Stano Maťašovská zase Ján Balaščáka.

Domov

Zdravotnícki záchranári kritizujú Druckera, že nerieši ich problémy

Poukazujú na dlhodobé porušovanie zákonov.

Demokratická a kontinuálna vláda v Nemecku je pre Fica podstatná

Premiér Robert Fico zablahoželal nemeckej kancelárke Angele Merkelovej k víťazstvu v nemeckých parlamentných voľbách.