Výsledky laboratórnych testov totiž ukázali, že vzorky výrobkov Hamé vyhoveli požiadavkám Potravinového kódexu SR.
Cieleným mikrobiologickým vyšetrením sa ani v jednej zo skúmaných vzoriek výrobkov Hamé nepotvrdila prítomnosť baktérií Clostridium botulinum a iných príslušníkov rodu Clostridium. Prítomnosť jedu botulotoxín vo vzorkách nepotvrdili ani biologické pokusy na laboratórnych myšiach. Hlavný hygienik dnes ďalej informoval, že takisto výsledky laboratórnych testov séra z krvi pacienta, u ktorého lekári diagnostikovali nákazu botulizmom, boli negatívne.
Aféra okolo spoločnosti Hamé vypukla v sobotu 3. augusta, keď lekár vyslovil podozrenie na botulizmus u 25-ročného Bratislavčana. Podozrivou sa stala trojica paštét Hamé - Majka lahůdkový vepřový krém, Provensálská paštika a Játrová paštika z babiččiny kuchařky.