Nový zákon na ochranu osobných údajov prešiel výborom

Zákon má okrem iného sprehľadniť práva a povinnosti pri narábaní s osobnými údajmi.

(Zdroj: TASR)

Zákon má sprehľadniť práva a povinnosti pri narábaní s osobnými údajmi a upevniť nezávislosť Úradu na ochranu osobných údajov.

BRATISLAVA. Osobné údaje bude chrániť nový zákon, ktorý odobrili poslanci Ústavnoprávneho výboru.

Novú legislatívu odobrili poslanci Ústavnoprávneho výboru parlamentu.

Tá má poskytnúť prehľadnejšiu úpravu práv a povinností tých, ktorých sa proces spracúvania osobných údajov týka, ale aj upevňuje nezávislé postavenie Úradu na ochranu osobných údajov.

"Navrhované znenie zákona predstavuje základné a nevyhnutné kroky pre konsolidáciu slovenského právneho poriadku v oblasti ochrany osobných údajov," tvrdí v dôvodovej správe k zákonu rezort spravodlivosti.

Novým zákonom sa aplikuje európska smernica o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov aj závery schengenského hodnotenia v oblasti ochrany osobných údajov z februára 2012.

Návrh zákona okrem iného nanovo upravuje podmienky spracúvania biometrických údajov, ustanovuje nezávislé postavenie úradu na ochranu osobných údajov a spresňuje niektoré definície pojmov.

Najčítanejšie na SME Domov


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  4. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  7. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  8. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom
  10. Máte už vybranú dovolenku na júl?
  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  3. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  4. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  5. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  6. Borguľa žiada vyrúbenie dane pre americkú ambasádu
  7. Stanovisko Klubu pre BA k mimoriadnemu rokovaniu zastupiteľstva
  8. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  9. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  10. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  1. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 7 926
  2. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 7 923
  3. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 3 477
  4. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 3 311
  5. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 2 230
  6. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 118
  7. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 640
  8. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 1 376
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom 1 192
  10. Zvládnete tento test o jablkách a cideroch? Otestujte sa 851

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Ako sa pije a žije v banskom kraji, keď bane miznú

Tak ich tu vnímajú. Ako náletové buriny, ktoré sa uchytili v pustnúcom baníckom kraji.

SVET

Poľsko prichádza o slobodu, moc v krajine nemá kto kontrolovať

Vládna strana Právo a spravodlivosť postupne ovládla súdnictvo či verejnoprávne médiá.

TECH

Rozlúštili záhadu supersilného betónu starovekých Rimanov

Náš betón sa časom drobí, ten z antiky sa stáva pevnejším.