Prezident vrátil parlamentu zákon o ochrane osobných údajov

Ivan Gašparovič namieta napríklad použitie slova "nemôže" namiesto výstižnejšieho "nesmie".

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA. Prezident vrátil Národnej rade na prepracovanie zákon o ochrane osobných údajov.

Parlament nový legislatívny predpis, ktorý má od júna chrániť osobné údaje, schválil 19. marca.

Poskytne prehľadnejšiu úpravu práv a povinností tých, ktorých sa proces spracúvania osobných údajov týka, ale aj upevňuje nezávislé postavenie Úradu na ochranu osobných údajov.

Gašparovič navrhuje jeho opätovné prerokovanie a schválenie so zmenami, na ktoré poukazuje.

Namieta napríklad, že vo viacerých článkoch sa uvádza, že ustanovená osoba nemôže niečo vykonať.

Prezident v záujme ochrany osobných údajov považuje za dôležité použiť namiesto "nemôže" výstižnejšie slovo "nesmie".

Rovnako tak poukazuje na vzájomný nesúlad niektorých ustanovení a v istých prípadoch na vytvorenie právneho vákua, ako aj na ďalšie legislatívne nedostatky.

Najčítanejšie na SME Domov


Inzercia - Tlačové správy


  1. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy
  2. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  4. Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur
  5. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  6. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  7. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  8. Kam do tepla v januári?
  9. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  10. Konzultácia so svetovými odborníkmi dokáže zachrániť život
  1. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  2. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  4. Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie
  5. Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán
  6. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy
  7. Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur
  8. Denník SME oslavuje 25 rokov rekordným počtom predplatiteľov
  9. Najinzerovanejšie zánovné auto roku 2017? Mnohých to prekvapí
  10. Stavebná fakulta STU pozýva na Deň otvorených dverí!
  1. Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur 16 220
  2. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 8 174
  3. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 4 686
  4. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru? 2 830
  5. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 2 671
  6. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 2 323
  7. Kam do tepla v januári? 2 304
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 2 062
  9. Divoký Island: cesta ostrovom ľadu a ohňa 1 212
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 1 211

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Exekučná amnestia sa blíži, štát by odpúšťal dlhy

V poisťovni Dôvera chce dlhy odpustiť štyritisíc ľudí. Či sa s Unionom pripoja k amnestii, ktorú pripravuje štát, zatiaľ nepovedali.

DOMOV

Dobré ráno: Z úst im išli retiazky a klince, opisuje prácu exorcista

Exorcistu vyberie biskup, musí byť kňaz.

KOMENTÁRE

Exekučné amnestie sú nový morálny hazard

Možno do oddlžovania idú s najlepšími úmyslami, ale dopadne to ako vždy.

KULTÚRA

Woody Allen možno nakrútil svoj posledný film

Herci sa hanbia pred jeho adoptívnou dcérou, ktorá tvrdí, že ju zneužíval.

Neprehliadnite tiež

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Z úst im išli retiazky a klince, opisuje prácu exorcista

Exorcistu vyberie biskup, musí ním byť kňaz.

Exekučná amnestia sa blíži, štát by odpúšťal dlhy

V poisťovni Dôvera chce dlhy odpustiť štyritisíc ľudí. Či sa s Unionom pripoja k amnestii, ktorú pripravuje štát, zatiaľ nepovedali.

Výberové konania na košickej župe podrobili kritike

Trnka: Nikomu nič nešijeme na mieru.

Platia výstrahy pred poľadovicou, závejmi a silným vetrom na horách

Vo štvrtok môže vietor v Tatrách v polohách nad pásmom lesa ešte zosilnieť.

Pri reťazovej nehode sa zranili dve ženy. Škoda je viac ako 24-tisíc (+FOTO)

Najzávažnejšie udalosti sa dnes udiali na R1. Problémom bola poľadovica.