Prezident vrátil parlamentu zákon o ochrane osobných údajov

Ivan Gašparovič namieta napríklad použitie slova "nemôže" namiesto výstižnejšieho "nesmie".

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA. Prezident vrátil Národnej rade na prepracovanie zákon o ochrane osobných údajov.

Parlament nový legislatívny predpis, ktorý má od júna chrániť osobné údaje, schválil 19. marca.

Poskytne prehľadnejšiu úpravu práv a povinností tých, ktorých sa proces spracúvania osobných údajov týka, ale aj upevňuje nezávislé postavenie Úradu na ochranu osobných údajov.

Gašparovič navrhuje jeho opätovné prerokovanie a schválenie so zmenami, na ktoré poukazuje.

Namieta napríklad, že vo viacerých článkoch sa uvádza, že ustanovená osoba nemôže niečo vykonať.

Prezident v záujme ochrany osobných údajov považuje za dôležité použiť namiesto "nemôže" výstižnejšie slovo "nesmie".

Rovnako tak poukazuje na vzájomný nesúlad niektorých ustanovení a v istých prípadoch na vytvorenie právneho vákua, ako aj na ďalšie legislatívne nedostatky.

Najčítanejšie na SME Domov


Inzercia - Tlačové správy


  1. 3 pravidlá pre lepší dôchodok
  2. Slovenské deti dostávajú mesačne 22€
  3. Čerešne - miesto, kde môžete žiť podľa seba
  4. 4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku
  5. Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien
  6. Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek
  7. Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky
  8. Ochráňte pred zlodejmi celé vozidlo vďaka VAM Akustik
  9. Všetky okresy svojimi pobočkami pokrývajú len tri banky
  10. V tomto roku si už konečne užijem Vianoce bez vrások
  1. Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur
  2. 4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku
  3. Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien
  4. Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek
  5. Všetky okresy svojimi pobočkami pokrývajú len tri banky
  6. Ochráňte pred zlodejmi celé vozidlo vďaka VAM Akustik
  7. Čerešne - miesto, kde môžete žiť podľa seba
  8. Nová michalovská nemocnica otvorí brány: toto musíte vidieť!
  9. Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky
  10. Mladí vodiči preferujú čoraz silnejšie autá
  1. Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky 15 023
  2. 3 pravidlá pre lepší dôchodok 9 283
  3. Slovenské deti dostávajú mesačne 22€ 4 544
  4. Stavba domu na kľúč – úspora času aj financií 3 761
  5. Ako sa zbaviť chladnej podlahy 3 024
  6. Moskva alebo Petrohrad? 1 857
  7. Online analýza spotreby elektriny vám pomôže ušetriť 1 805
  8. VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu 1 630
  9. V tomto roku si už konečne užijem Vianoce bez vrások 1 607
  10. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich 1 339

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Slovensko ničí lowcostová mentalita. Kedy s tým niečo urobíme?

Atmosféra nedôstojných príjmov a života nás ničí, z nej pramenia spoločenské nedorozumenia.

KOMENTÁRE

Čo je to sloboda

Sloboda prináša ťarchu vlastnej aktivity.

Neprehliadnite tiež

Domov

V najvyšších polohách hôr trvá mierne lavínové nebezpečenstvo

Suchý sneh sa vyskytuje už len v najvyšších severne orientovaných polohách Tatier.

Domov

Najvyšší súd zrušil rozsudky v kauze vraždy podnikateľa z Polomky

Obvinenia voči Šajgalovi, ktorý je na úteku, odznova prejedná prvostupňový okresný súd.

Domov

Štát poslal do Bangladéša humanitárnu pomoc pre Rohingov

Pomoc pre Rohingov vyčlenili zo zásob ministerstva vnútra zhruba za 23-tisíc eur.

Domov

Kiska otvoril v Mexiku podnikateľské fórum. Musíme investovať do ľudí, hovorí

Slovenský prezident je na štátnej návšteve Mexika do štvrtka.