Prezident vrátil parlamentu zákon o ochrane osobných údajov

Ivan Gašparovič namieta napríklad použitie slova "nemôže" namiesto výstižnejšieho "nesmie".

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA. Prezident vrátil Národnej rade na prepracovanie zákon o ochrane osobných údajov.

Parlament nový legislatívny predpis, ktorý má od júna chrániť osobné údaje, schválil 19. marca.

Poskytne prehľadnejšiu úpravu práv a povinností tých, ktorých sa proces spracúvania osobných údajov týka, ale aj upevňuje nezávislé postavenie Úradu na ochranu osobných údajov.

Gašparovič navrhuje jeho opätovné prerokovanie a schválenie so zmenami, na ktoré poukazuje.

Namieta napríklad, že vo viacerých článkoch sa uvádza, že ustanovená osoba nemôže niečo vykonať.

Článok pokračuje pod video reklamou

Prezident v záujme ochrany osobných údajov považuje za dôležité použiť namiesto "nemôže" výstižnejšie slovo "nesmie".

Rovnako tak poukazuje na vzájomný nesúlad niektorých ustanovení a v istých prípadoch na vytvorenie právneho vákua, ako aj na ďalšie legislatívne nedostatky.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  5. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  6. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  7. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 213
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 24 052
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 459
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 577
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 040
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 526
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 4 054
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 218
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 2 966
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 961

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Neprehliadnite tiež

Internet pre školy od Slovak Telekomu je niekoľkonásobne predražený

Asociácia upozorňuje na nehospodárnosť centrálneho zabezpečenia internetu pre školy.

Rezort životného prostredia považuje vyhlásenia lesníkov o príčine povodní za nešťastné

Lesníci tvrdia, že povodeň v Tatrách spôsobil odumretý les.

V prísne chránených územiach Tatier chcú nové zjazdovky a lanovky

Ďalšie stavby na Štrbskom Plese by si vyžiadali výruby aj iné zásahy.