SMER: Definitívne stanovisko ku kampani až po vypracovaní analýzy

BRATISLAVA 29. septembra (SITA) - Strana Smer zaujme definitívne stanovisko k volebnej kampani a k možným chybám a nedostatkom v nej až po vypracovaní komplexnej analýzy. Analýzu by mala vypracovať pracovná skupina v spolupráci s okresnými a krajskými štr

uktúrami. Zloženie pracovnej skupiny by malo byť schválené na pondelkovom zasadnutí predsedníctva, analýzou by sa malo potom zaoberať predsedníctvo na ďalšom zasadnutí o mesiac. Ako uviedla pre agentúru SITA podpredsedníčka strany Monika Beňová, priestor na hodnotenie bude aj na programovej konferencii, ktorá by sa mala uskutočniť v októbri. Zvolanie mimoriadneho snemu nepredpokladá, keďže riadny snem sa plánuje v decembri pri príležitosti výročia založenia strany a momentálne je dôležitá už príprava na komunálne voľby. Okrem toho do 10. októbra sa uskutočnia nominačné snemy strany na úrovni okresov, kde bude tiež priestor na hodnotenie.
V súvislosti s možnými personálnymi zmenami pre nižší volebný výsledok ako očakávali prevláda v strane skôr pragmatický postoj. "Treba urobiť analýzu, potom je možné dávať návrhy na nejaké zmeny. V opačnom prípade by to bolo iba rozhodovanie s horúcou hlavou, ktoré by neviedlo ku konštruktívnemu výsledku" konštatoval pre agentúru SITA predseda krajskej žilinskej organizácie Juraj Blanár. Podľa neho o volebnom výsledku strany, ktorý sa odlišuje od predvolebných prieskumov, rozhodlo viacero faktorov. Okrem toho, že treba brať do úvahy štatistickú odchýlku, úlohu mohlo zohrať nie celkom dobré pochopenie kampane strany napríklad pri zákone o preukazovaní pôvodu majetku ako aj niektoré vyjadrenia cirkvi na adresu Smer-u.
Ako sa domnieva trnavská krajská predsedníčka Renáta Zmajkovičová, možno sa malo "radikálnejšie" prezentovať, že okrem spolupráce s Mikulášom Dzurindom a Ivanom Miklošom Smer odmieta aj spoluprácu s Vladimírom Mečiarom. K personálnym zmenám by však podľa nej nemalo dôjsť. Všetko je potrebné zhodnotiť bez emócií, konštatovala.
Šéf nitrianskej krajskej organizácie Smer-u Peter Oremus si nemyslí, že majú nad čím plakať. "Sme realisti, výsledok je taký aký je", konštatoval. Oremus predpokladá, že kampani budú vytknuté určité postupy, ale je vecou predsedníctva ako kolektívneho orgánu ako to uzavrie. On osobne si myslí, že "ak nebudú zdôvodnené určité postupy a kroky, mala by byť vyvodená personálna zodpovednosť voči šéfovi volebného tímu Fedorovi Flašíkovi". Oremus dodal, že nemá výhrady k Flašíkovi ako k osobe, ale k spôsobu a priebehu kampane a tlmočí názor aj všetkých okresných rád v kraji. Okrem toho má výhrady aj k nápadnosti kampane. Podľa Oremusa sa v dostatočnej miere nebrali do úvahy názory členskej základne a neprihliadalo sa na špecifiká regiónov.
Podľa krajskej predsedníčky banskobystrickej organizácie Jany Laššákovej nie je potrebné robiť nejaké radikálne zmeny. Kampaň strany bola síce iná ako mali ostatné politické subjekty, je však podľa nej predčasné hovoriť o personálnej zodpovednosti. Všetko je potrebné zhodnotiť, doplnila.
Prešovský krajský šéf Stanislav Kubánek konštatoval, že strana mala síce vyššie ambície, ale dosiahnutý výsledok pokladajú za dobrý a momentálne sa už sústreďujú na komunálne voľby.

pu

1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  3. Malé knedličky, veľké dojmy
  4. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  5. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  6. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  7. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  8. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  9. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  10. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 11 936
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 517
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 7 952
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 519
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 926
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 690
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 494
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 3 343
  9. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 2 820
  10. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 462

Osem zásadných zmien v hypotékach, ktoré odštartujú od marca

Kto si málo sporí a príliš často mení zamestnanie, dostane o niečo nižší úver ako doteraz.

Na obranu bratislavskej kaviarne

Kaviareň je so svojím dešpektom k spiatočníctvu pre vidiek trvalou výzvou.

BRATISLAVA

Bol priekopník – utečenec. Jeho meno zmizlo z novín aj z histórie

Václav Nedomanský má zo svetových šampionátov deväť medailí.

Štátna poisťovňa odmieta reči o opatreniach na úkor pacienta

VšZP sa chce k tejto téme podrobnejšie vyjadriť na budúci týždeň.

Základný vojenský výcvik má za sebou ďalších 192 vojakov

Vojaci sú pripravení na výkon základných funkcií.

Cirkvi chcú predstaviť vlastný návrh financovania

Predstavitelia kresťanských cirkví a židovskej náboženskej obce sa pravidelne stretávajú, aby diskutovali na rozličné témy.

PÍŠE MÁRIUS KOPCSAY

Drop sa vracia. Domov, na Slovensko

Je to jeden z najzvláštnejších vtákov. A chýbalo len málo, aby na Slovensku celkom vyhynul. Opäť sa mu však u nás začína páčiť. Kúsok od Bratislavy prečkalo zimu asi päťsto impozantných dropov veľkých

Už ste čítali?