Prezident podpísal zákon o ochrane osobných údajov

Gašparovič tak spravil po tom, ako parlament po vrátení zákon prerokoval a akceptoval jeho pripomienky.

(Zdroj: SME - TIBOR SOMOGYI)

BRATISLAVA. Prezident Ivan Gašparovič podpísal zákon o ochrane osobných údajov po tom, ako Národná rada SR po opätovnom prerokovaní akceptovala jeho pripomienky. Agentúru SITA o tom informoval hovorca hlavy štátu Marek Trubač.

Zákon 5. apríla vrátil prezident do zákonodarného zboru. Medzi dôvodmi na vrátenie bolo aj použitie nesprávnych výrazov ako "nemôže" alebo "nie je oprávnený niečo vykonať", ktoré prezident požadoval nahradiť výrazom "nesmie".

Prezident požadoval, aby v zákone zostala zachovaná aj možnosť prevádzkovateľa, ktorý získava osobné údaje na účely identifikácie fyzickej osoby pri jej jednorazovom vstupe do jeho priestorov, požadovať okrem titulu, mena, priezviska a čísla občianskeho preukazu aj číslo služobného preukazu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Nesúlad v zákone našiel prezident aj v ustanoveniach týkajúcich sa bezúhonnosti osoby kandidujúcej na funkciu a vykonávajúcej funkciu predsedu Úradu na ochranu osobných údajov. V zákone chýbali podľa prezidenta aj podmienky odvolania poverenia zodpovednej osoby a otázky vyvolávajú aj podmienky udeľovania sankcií.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  2. GoPass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  4. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  5. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  6. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  7. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  8. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  9. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  10. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 26 977
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 19 635
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 18 489
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 13 247
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 9 340
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 929
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 3 377
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 193
  9. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 2 845
  10. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších! 2 008

Hlavné správy zo Sme.sk

Dnes píše Matúš Ritomský

Dnes už vieme, že kto nemá zbrojný pas, nie je skutočný Slovan

Maska pacifizmu padla.

SPIŠ KORZÁR

Tatry zasiahla povodeň, viaceré chodníky uzavreli

V severných dolinách Tatier platia obmedzenia.

Neprehliadnite tiež

Pre povodne vyhlásili v Popradskom okrese mimoriadnu situáciu

Ohrozený je most na hlavnom ťahu do Poľska.

Poslanci, ktorí navštívia Krym, porušia zákony Ukrajiny

Veľvyslanec ukrajiny v SR poslal list politickým stranám.

TV

Rozvodnený potok narobil škody v Starej Lesnej

V Starej Lesnej vo Vysokých Tatrách sa vybrežil Studený potok.

V Bratislave chýbajú vodiči, dopravný podnik hľadá na Ukrajine

Záujem o prácu vodiča verejnej dopravy je veľmi nízky.

Remišová stále očakáva od polície riešenie zásadných káuz

Remišová očakáva, že policajný prezident sa vysporiada s nečestnými policajtmi.