Ministerstvo obrany zaobstará stravu pre útvary bez kuchyne

Vojenským útvarom majú zabezpečiť stravu na štyri roky za maximálne 3,7 milióna eur.

Ilustračná fotografia.(Zdroj: SME - JÁN KROŠLÁK)

BRATISLAVA. Rezort obrany pripravuje väčšie verejné obstarávanie na stravovacie služby, prenájom stravovacieho zariadenia a dovoz pripravenej stravy pre šesť vojenských útvarov, ktoré nemajú vlastnú kuchyňu.

Tieto služby chcú zabezpečiť na štyri roky, rezort počíta s maximálnou hodnotou zákazky 3,7 milióna eur.

„Takýmto spôsobom sa v týchto útvaroch zabezpečovalo stravovanie aj v minulosti. Nejde preto o nič nové, sú to vojenské útvary, ktorým sa v tomto roku končia rámcové dohody na zabezpečenie stravovania. Tieto útvary nemajú v prevádzke vlastnú vojenskú kuchyňu,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Článok pokračuje pod video reklamou

Využitie kapacít

Stravovacie služby chcú obstarať formou prenájmu vojenského stravovacieho zariadenia pre vojenský útvar Zvolen, Sliač, Ružomberok, Prešov.

Stravovacie služby formou dovozu pripravenej stravy majú byť pre Vojenský útvar Nitra - odlúčená časť Viničné a Vojenský útvar Zvolen - odlúčená časť Ožďany.

Rezort obrany hovorí, že v záujme čo najefektívnejšieho vynakladania rozpočtových prostriedkov je v platných interných normách zakotvená zásada, že pri zabezpečovaní stravovania pre profesionálnych vojakov a zamestnancov rezortu je nutné v prvom rade využívať kapacity vojenských stravovacích zariadení v posádke.

Táto forma stravovania sa označuje ako základná a prostredníctvom nej sa uskutočňuje stravovanie v sieti vojenských kuchýň a kuchýň mužstva, nezávisle od toho, či sú prevádzkované vo vlastnej réžii alebo sú scivilnené.

Uprednostňujú priamu formu

Vedľajšími formami stravovania zabezpečujú stravovanie pre profesionálnych vojakov a zamestnancov v tých prípadoch, keď im ho nie je možné zabezpečiť niektorou zo základných foriem stravovania.

„Vedľajšie formy stravovania sa uskutočňujú buď priamym zmluvným zabezpečením stravovania v stravovacích zariadeniach iných zamestnávateľov (závodné jedálne, súkromní prevádzkovatelia stravovacích zariadení) alebo sprostredkovateľskou formou v sieti reštauračných zariadení prostredníctvom stravovacích poukážok (gastrolístkov),“ vysvetlila Balleková.

Z vedľajších foriem stravovania ministerstvo uprednostňuje priamu zmluvnú formu stravovania pred sprostredkovateľskou. Takto zabezpečujú stravovanie v útvaroch a zariadeniach, ktoré sú dislokované v mestách a v ktorých blízkosti sa nachádza vhodné civilné zariadenie účelového stravovania alebo reštauračného stravovania.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Domov

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 230
  2. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 440
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 193
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 549
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 187
  6. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 4 573
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 494
  8. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 4 248
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 816
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 350