SME

Kvalitné mäso treba vedieť na pulte rozoznať

Máme aj kvalitné mäso, ale výrobcovia väčšinu vyvážajú a našinci sa pozerajú na cenu. Na svetovej úrovni je u nás podľa odborníkov bravčové a hydinové mäso.

[content type="img" render-type="pressphoto" title="" src="https://m.smedata.sk/api-media/media/image/sme/0/56/5621690/5621690.jpeg?rev=2" author="FOTO – TASR" longread-pos="full"]Strach zo zahraničného mäsa z roku 2001, keď sa objavila choroba šialených kráv.[/content]

TEXT: Ján Krempaský

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

BRATISLAVA. Máme na Slovensku kvalitné mäso od domácich farmárov? Máme, len ho treba vedieť nájsť, zhodujú sa odborníci na kvalitu mäsa.

Na svetovej úrovni je najmä naše bravčové a hydinové mäso. S hydinou sa spája aj najviac veterinármi zistených nedostatkov, ale v drvivej väčšine ide o hydinu dovezenú zo zahraničia.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C3Q59 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Sportnet

Futbalisti Španielska oslavujú gól.

V druhom polčase semifinále Ligy národov padlo až sedem gólov.


a 1 ďalší
Róbert Boženík.

Róbert Boženík má síce zmluvu v Boaviste ešte na jeden rok, no už potvrdil, že sa v lete bude sťahovať.


Coco Gauffová a Lois Boissonová po semifinále Roland Garros 2025.

Lois Boissonová poskočí v rebríčku WTA z 361. miesta na 65. priečku.


Reuters
Futbalisti Uzbekistanu.

Blízko k premiérovému postupu na svetový šampionát je aj Jordánsko.


TASR
SkryťZatvoriť reklamu