Bratislava 18. januára (TASR) - Vôňa pečenej pizze láka dnes návštevníkov do bratislavskej Incheby, kde prebiehajú 2. Majstrovstvá Slovenska v pečení tohto pokrmu. Z celej krajiny sa v hlavnom meste zišla takmer tridsiatka pekárov a pekárok, ktorí si svoje pizzové umenie porovnajú hneď v niekoľkých disciplínach. "Nechýba samozrejme súťaž o najlepšiu pizzu, o najširšiu pizzu a sily si tiež zmerajú v akrobacii s cestom," uviedla organizátorka majstrovstiev Zuzana Schwarzová.
Súťažiaci majú možnosť vybrať si pec, v ktorej svoju pizzu upečú. Každý je totiž zvyknutý na niečo iné. K dispozícii majú pec elektrickú i na drevo. Odborná porota zložená z tých najkompetentnejších, teda originálnych talianskych pizzaiolov, ktorí vyhrali vlaňajšie majstrovstvá sveta nebude hodnotiť rýchlosť prípravy pokrmu, ale zameria sa najmä na jeho chuť a vzhľad. "Správna pizza nesmie byť spálená, ale ani polosurová. Musí mať tenké cesto, na ktorom nebude príliš veľa ingrediencií, pretože potom je príliš mokrá a nechutná," priblížila Schwarzová. Súťažiaci majú pri "tvorbe" svojho diela voľnú ruku.