SME
Streda, 11. december, 2019 | Meniny má Hilda

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Vyrobte si ovčí syr, prezradíme, ako na to (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

čistý ovčí syr mi veľmi nechutí, ale taká bryndza to je už niečo iné. Inak tým ľuďom čo tam pracujú úprimne závidím. Aj keď sa poriadne nadrú, sú v lone prírody na čerstvom vzduchu(ak nepočítam prirodzenú arómu ovečiek), a nie sú obklopení 4 stenami a nečumia do monitora ako ja skoro celý deň...
mefistofeles
< 1 2

 

Závidíš im aj ten plat?
 

 

neviem aký majú plat. Iste to nie sú tisícky eur, to je isté. Ale vieš, ako chlapca z mesta ma vždy takéto veci fascinovali, tak preto im to závidím.
 

 

ja som nachvilu monitor za JRD vymenil, aj ked moj plat klesol asi na tretinu (konkratne 50czk/h). A hodne som si uzival zber kvetov a pod, citil som sa ako v Sci fi po tych rokoch v kancli, vietor-slnko-dazdik-panorama, proste stastie.
Akurat ma potom supli do interieru kde som musel vozit zeleninu do megaladnicky a preberat ju tak som sa na to vyprdol. Ale so zvieratkami, neviem co by mi mohlo vadit. Ako maly som pomahal obcas v kravine starym rodicom, pekna praca.
 

Sposob zivota a plat su rozne entity,

ktore maju pre roznych ludi roznu priorita. Ba u toho isteho sloveka sa vekom, ci skusenostami moze menit do oboch extremov.
 

v lone prirody je jedna vec, ale

vstavat este za tmy koli dojeniu, to uz az taka romantika nieje :o) viem co hovorim, skusila som na vlastnej kozi. Ale zas zvyknut sa da na vsetko...
 

 

mam kamosa Skoota, je programator ale zbytok rodiny farmarci. Zaujmavy rozdiel ktory popisuje (a vela z nas ho pozna) je ze po praci u komplu je vyflusnuty, po celom dni pri zvieratach a na farme ma plno energie.
 
Hodnoť

 

vie niekto ci maju nejaku web stranku kde by sa dali ich vyrobly objednat?
 

konkretne z tohoto salasa nie

bol som tam minule osobne v sobotu poobede a uz nic nemali :( ze v sobotu uz naobed maju vypredane, tolko ludi tam chodi. na co by potom mali riesit este e-shop ;) len co by ich to zbytocne zatazovalo, nosi to vsetko na postu. nehladiac na to, ze su to vyrobky rychlo kazive, nie to co dostanes v hypacoch
 

Však preto je vypredaný,

lebo je tam kvalita. Prečo píšeš, že konkrétne tu nie. Je to kvalitne urobené, tak majú aj odbyt. A Ty osobne kepuj radšej v hypáčoch, lebo tam je to už pasterizované, bez živín atď. Na salaši sa to kupuje pre niečo iné...
 
Hodnoť

 

smutne je ze syridlo u nas je skoro vylucne z telacich zaludkov. Napr. v Irsku je uplne bezna vec narazit na syry so syridlom z mykrobiologickych kultur, a z nich napr. mature Dubliner (jeden z najbeznejsich chedarov) je podla mna chutnejsi ako tie so zivocisnym syridlom. Cena je rovnaka.
 
Hodnoť

Jééééééj ovečky (o:

Natočte ešte jak sa robí parenica a korbáčiky a tvargle z Olomóca :)

Honelník - ujo Imro:
http://www.youtube.com/watch?v...
 
Hodnoť

Navod...

Len taky detail. Nema to mlieko najprv zovriet.
 

 

Urcite nie...
 
Hodnoť

konecne jedna diskusia

plna optimizmu a pozitivizmu, vdaka za nu. Dopriat si oddych na vidieku a dat si pravy ovci syr, tomu hovorim relax. Len ma mrzi, ze vidiecky cestovny ruch sa nedockal podpory a pozornosti akej si zasluzi zo strany statu.
 

Málo doja chlapi na salaši.

To Fico s partiou dojí každý deň 5 500 000 oviec :)
 

tak veru

dobre sa to chlapec nauciu od predchadzajuceho bacu, kym honelnikovau....
 
Hodnoť

A my sme tie...

Co piju sladku a kyslu zincicu, vyrobenu z tej srvatky vraj pre prasce. Tak to sme my! Kroch, kroch!
 
Hodnoť

Vyroba syra vlastnoručne

Ja som si spolu s kamarátmi vyrábala vlastný syr priamo na salaši...v Michalovej pri Brezne je Euro SALAŠ, kde si môžete vyrobiť vlastný syr...najprv vám to bača ukáže a potom dostanete k dispozícii všetky suroviny a hor sa do práce :))) nakonie si vlastnoručne vyrobený ovčí syr vezmete domov...verte, že chutil úžasne :)) www.eurosalas.sk
 

< 1 2

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME Domov