SME
Piatok, 27. november, 2020 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Hipsterské recepty sa v jedálňach ujali iba čiastočne (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

hipsterské recepty?...

to kto preboha dokázal vymyslieť takýto názov článku?...
a čo ak sú to hipisácke recepty?...alebo iba normálne o niečo zdravšie recepty, na aké tu boli ľudia veľmi dlho zvyknutí...
PS: snahu variť "zdravšie" jedlá v školských zariadeniach vysoko oceňujem...hlavne, keď veľa našich detí (HLAVNE vinou rodičov) žije na hranolkoch, colách, burgeroch a iných fastfoodových "vymoženostiach"...

takže držím palce tetám kuchárkam!
 

Mas deti?

Ja som sa pobavil, keď si tie deti predstavím, ako stoja pred jedlami a tam je nejaký "hipstersky" názov a kukaju na to. Včera som robil paradajkovú polievku a malý mi celú snahu za 0,1 sekundy ofrflal a odišiel. Mal som mu chuť strčiť hlavu do polievky, ale asi by som tym nic nevyriešil. :-)
 

:-)

asi nie, ale keby si mu dva dni nedal jest ,som si isty ze by mu aj ta tvoja polievka chutila :-)
 

ano mám...ale už veľké...

27 a 25 rokov...synovia...
no...ja som asi EXTRA SUPER hipster (podľa autora článku) už takmer 28 rokov...lebo som sa v stravovaní vymykal vtedajším konvenciám...od 1.10. 1988 som prestal jesť mäso...ani hydina...ani ryby...a cítim sa super...
nech si každý papá, čo chce...nikdy som ľuďom nehovoril, aby mäso nejedli...je to každého slobodná vôľa...
to chcem povedať, že ja som si varil sám...nevyžadoval som to od manželky...a to trvá dodnes...ale sranda je v tom, že keď tí moji malí chalani, videli, čo jem ja, chceli to čo som jedol ja...a potom už nechceli ani iné...svokra ma začala pomaly nenávidieť, že nejedia jej "klasické" jedlá...myslela si, že chalani skolabujú...opak je pravdou...obidvaja sa v brne vyučili za inžinierov a začali úspešne pracovať...a veľa športujú...

inak...nechápem, ako sa zle dá uvariť tofu...to musí byť iný umelec, taký kuchár...

takže záver...zdravím všetkých mäsožravcov aj nemäsožravcov...nech si KAŽDÝ papá, čo mu vyhovuje, resp. si to jeho telo žiada...a nech sa navzájom tolerujú!

pekný deň!
 

 

ako pozeram na tie niektore recepty, tak mi hipsterske pridu. najma ta spomenuta absolutna prekombinovanost hovadzieho masa s omackou, orechmi a cojaviemcim. druha vec co mne velmi prekaza je robit nahrazky z tofu a falosne polievky a pod. preco? na co? je milion uazasnych cutnych receptov bez zivocisnych produktov a niekto sa furt snazi napodobnovat maso. nuz, to nikdy nepojde na 100%
 

ano...úplný súhlas...

je nespočetné množstvo jedál, ktoré chutnajú neskutočne dobre a neobsahujú živočíšne produkty...

prekombinovanosť?...to si nazval veľmi milo...ale naozaj...veď si pozri TV programy...všade varia...a dovolím si povedať, že tam varí už aj teta beta z "bufeta"...a niekedy tie kombinácie sú na môj vkus(môžem sa mýliť - je to môj osobný názor) DOSLOVA nechutné...

ale to je už o inom a my dvaja to asi neporiešime...

inak písal som aj vyššie...to len, aky by ťa to zaujímalo...

pekný deň!
 

Ono "hipsterské"...

Ten prívlastok asi pochádza z toho, že človek sa s tými jedlami stretne skôr v moderných "hipsterských" podnikoch (s heslami ako retro, bio, home-made, niekedy aj raw a vegan).
Tie kombinácie naozaj nemusia byť zlé, ale skôr pre dospelácku hubu. Naozaj by bolo lepšie nahradiť množstvo soli (niektorými) bylinkami, znížiť obsah škrobovín a pridať na zelenine a pod., ale je tam problém. Deti sú naozaj (ako píšu aj v článku) extrémne konzervatívne, čo sa týka jedla. Takže ak si dieťa raz zafixuje, že napr. špenát je "fuj", tak treba veľa času a skúseností, aby ten odpor prekonalo. Aj keď napr. taká špenátovo-syrová pita (resp. štrúdla) by mohla fungovať, :-)

A odpor voči tofu chápem. Tofu je v podstate "neutrálny nosič chutí", sám o sebe chutí asi ako papundekel. Navyše má čudnú konzistenciu (deti sú málokedy nadšené aj zo syrov). To potvrdzujú aj v článku - akonáhle sa zamaskuje a hlavne poriadne ochutí (trebárs v nátierke), tak ho baštia bez problémov.
 

 

aj maso je ale "neutralny nosic chuti" :) ako a kde asi deti nasli odpor k tofu? jedine u rodicov, ktori maju na tofu rovnake reakcie.
 

 

Môže byť, ale skôr to vidím opačne: doma si na to nezvyknú, takže v škole k tomu pristupujú a priori nedôverčivo. A keď niekto rozhlási, že FUUUUJ, tak si to ostatní často osvoja.
Ja neviem, vy ste v detstve nemali "jedovaté" jedlá, na ktorých si teraz bežne pochutnávaš?
 

 

nespominam si. v skolke som sa bal sliviek lebo su v nich cerviky, ale vzdy som bol velky jedak :)
 
Hodnoť

Mozu sa snazit kolko chcu.

Deti si to cez prazdniny na allinclisive pobytoch s rodicmi vynahradia kazdodennym pojedanim hranoliek s kecupom a pizou.
 

 

Zabudol si na módne a časté grilovanie kde pochybujem že by si deti pochutnávali na grilovanom tofu či zelenine,tu má mäsko jednoznačne na vrch a ako som mal možnosť zistiť aj u dieťaťa ktorého rodičia sa živia tým nechutným spôsobom o ktorom tu je reč.
 

Tak tak.

Ved niektore maminky su presvedcene, ze masko s ruckou ( kurcie dolne stehno ) je zdrave v akejkolvek podobe. A este som zabudol na spageti s kecupom.
 

 

Ja by som tak povedal - všetko s mierou. Osobne hydinu nemám rád, ale kuracia noha má občas výnimku. Tak trikrát do roka. Ak už mäso s rúčkou, tak taká jahňacia kotleta, to je niečo.
 

 

Ono zas také grilované mäso (ale normálny sval, nie tzv. "klobása", v ktorej ani pánboh netuší, čo všetko je), je podľa mňa z času na čas v poriadku. Len ho treba zajesť kopou zeleniny (môže byť tiež grilovaná).
Iste, je to asi karcinogén, ale na každodenné grilovanie aj tak nikto normánlny nemá čas.
Inak, skvelé sú grilované huby.
 


Najčítanejšie na SME Domov