Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Huby zatiaľ veľmi nerástli, mykológ čaká zlepšenie v septembri (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

“Na dubáky sú zasa najbohatšie smrekové a jedľové lesíky” určite na dubáky (hrib dubový) tých je malo ak autor myslel hrib smrekový je to možné.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Treba im to písať priamo,

mailom na adresu redakcie/autora. My vieme, oni nie. Tu si to asi neprečítajú. Doporučím jednoduchý recept na kulinárske využitie "dubákov": nakrájať na kocky cca 1x1 cm, obaliť (oprášiť) v hladkej múke, opražiť na oleji do zlatista.... Po vybratí osušiť na savom podklade, nezakrývať. Posoliť. Chrumkavé zlato...
Alebo nakrájať na drobno, opražiť na olivovom oleji (málo oleja), počas praženia posypať petržlenovou vňaťou, minútu pred zaliatím sladkou smotanou pretlačiť strúčik/dva cesnaku. Po zaliatí smotanou chvíľu dusiť. Odstaviť, nechať 10 minút postáť. Medzitým urobiť hrianky, hubovú zmes dať na hrianky. Ani netreba soliť. Život je krásny, len si ho netreba nechať kaziť... :)
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME Domov