BRATISLAVA. Od pondelka môžu gastroprevádzky na Slovensku otvoriť pre zákazníkov. Podniky fungujú iba v obmedzenom režime.
Reštaurácie môžu navštíviť iba očkované osoby a tie, ktoré v posledných 180 dňoch prekonali covid.

Reštaurácie a kaviarne musia splniť aj ďalšie podmienky. Obsadiť môžu len polovicu kapacity, konzumovať je možné výlučne posediačky, za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo viac osôb osoby z jednej domácnosti a medzi stolmi musia prevádzky zabezpečiť dvojmetrové rozostupy.
Pozrite si, ako to dnes vyzeralo v reštauráciách či kaviarňach.
















Všetko o koronavíruse a ochorení COVID-19

- Sledujte priebeh pandémie koronavírusu minútu po minúte
- Aktuálne opatrenia na Slovensku
- Všetko o očkovaní vakcínou proti Covid-19 na Slovensku
- Vývoj počtu nakazených a mapa šírenia koronavírusu na Slovensku
- Ako postupovať pri pozitívnom teste na Covid-19