Majova bryndza je najlepsia preto, lebo ovcie mlieko ma najvyssi obsah tuku. Obsah tuku postupom sezony klesa a syr zacina vŕzgať na zuboch. Ovecka doji pyskom a mlieko ma najlepsie ked ma pysk zamazany od zeme, t.j. pasie sa na mladej trave. Ak si niekto mysli, ze staci pridat trochu tuku, myli sa.Mlieko je tukova emuzia.Ak si niekto mysli, ze prida tuk pri mleti syra, zle dopadne.Bryndza je nechutna ,neskladovatelna. Pri produkcii bryndze skor ci neskor pridu na to, ze je velmi dolezite dodrzat senzoricke vlastnosti syra na rovnakej urovni pocas celej sezony, t.j. od Juraja az do Mitra-Demeter... A to sa da len pridavanim kravskeho mlieka. V ziadnom pripade nie kozie mlieko. Osobne si myslim, ze s produkciou nepasterizovanej bryndze velmi rychlo skoncite. Na tu musi byt clovek zvyknuty.Moj stary otec, soltys na salasi , zvykol podat crpak so zincicou az chvilu potom, ak si dotycny dal aspon pol deci palenky...