BRATISLAVA. Pre fungovanie terás v reštauráciách platia od piatka nové podmienky. Z jednej strany musia byť otvorené. Spresnenie pravidiel priniesla vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR.
"Vyhláškou sa spresnila definícia exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Pod exteriérovou časťou prevádzky sa rozumie priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán," uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie.
Presnejšie sa podľa jeho slov aj definovali hromadné podujatia nad šesť osôb, ktoré sa môžu konať. Pôjde o hromadné podujatia jednorazovej povahy, ktoré trvajú najviac 48 hodín.
"Ich účastníci musia mať v čase začiatku negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starší ako 12 hodín," doplnil.
Všetko o koronavíruse a ochorení COVID-19

- Sledujte priebeh pandémie koronavírusu minútu po minúte
- Vývoj počtu nakazených a mapa šírenia koronavírusu na Slovensku
- Ako postupovať, ak ste sa mohli nakaziť?
- Prečo sa môžete chrániť hygienou rúk?